zondag 29 januari 2023
27.2 C
Paramaribo
5.4 C
Amsterdam
0
(0)

Rusland gaat nader in op zijn functie als staatsadviseur

lees ook ...

TCT and lodge owners Boven Suriname discuss approach to tour...

Tuesday in Atjoni, Minister Albert Jubithana of Transport, Communication and Tourism (TCT) was present at a meeting between DC Ndepe 'Frits' Dinge and a number of lodge proprietors. The parties have d...

De voorzitter van de Nationale Partij Suriname (NPS), tevens assembleelid, Gregory Rusland, geeft toe dat hij verschillende petten op heeft, maar dat hij ook kon kiezen voor een baan buiten de overheid. Gisteren werd bekend dat Rusland nu ook staatsadviseur is. Hij is vanaf 1 januari 2021 benoemd in deze functie. In eerste instantie deed hij het werk onbezoldigd. De bezoldiging die Rusland ontvangt is gelijk aan die van een minister.

“Ik had de keus om buiten de overheid een functie te aanvaarden, maar heb gekozen mijn werkzaamheden binnen de overheidssfeer uit te oefenen,” zegt Rusland. Deze functie dient volgens hem onder andere om de communicatie tussen de coalitiepartijen te bevorderen. Voor de versnelde ontwikkeling is het nodig dat politieke leiders eerder een actieve dan een passieve houding aannemen, wat betekent dat je 1×24 uur beschikbaar moet zijn.

Daarnaast coördineert Rusland ook de woningbouwontwikkeling. Samen met vijf ministers moet hij proberen perspectief te helpen brengen in de woningnood situatie, die er in ons land bestaat. “Formeel heb ik nu dus twee verantwoordelijkheden als adviseur en lid van het parlement, twee functies die tevens toegestaan zijn,” beweert hij.

Ten aanzien van mijn DNA-inkomen valt zegt de politieke topper dat het geld al jaren naar sociale projecten uitgaat en dat zo zal blijven. “Ik zal me blijven inzetten, zolang ik daartoe in de gelegenheid ben, om een bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling van ons land, met het accent op het helpen oplossen van de problemen van de kleine man,” aldus Rusland.

Ook de voorzitter van de Pertjajah Luhur, een van de coalitiepartijen, Paul Somohardjo, is benoemd tot staatsadviseur. Somohardjo is eerder voorzitter geweest van het parlement en heeft ook als minister gediend.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRusland gaat nader in op zijn functie als staatsadviseur