maandag 22 april 2024
25 C
Paramaribo
3.4 C
Amsterdam
5
(3)

NPS-voorzitter Rusland duidelijk: Geen betrokkenheid bij Pan American-schandaal

lees ook ...

NDP niet hetzelfde zonder Bouterse volgens Cedric van Samson...

VHP-parlementariër Cedric van Samson mist structuur in het indienen van een motie van wantrouwen, die recentelijk door de NDP werd ingediend in De Nationale Assemblee, waarbij er een oproep werd gedaa...

Gregory Rusland, voorzitter van de Nationale Partij Suriname (NPS), heeft duidelijk gemaakt dat hij op geen enkele manier betrokken was bij het Pan American-schandaal. Hij deed deze verklaring in Commewijne vóór de NPS-discussieavond getiteld: “De ontwikkeling van Commewijne, hoe verder.”

Rusland reageerde op uitspraken van Jenifer van Dijk-Silos, die beweerde dat Rusland, als staatsadviseur, op de hoogte was van het schandaal. “Laat mij u vertellen dat dit een laffe daad is,” zei de NPS-leider fel.

“Die persoon weet heel goed dat ik op geen enkele wijze betrokken was. Wij van de NPS willen dat er een onderzoek komt. En wie schuldig is, moet gestraft worden.”

Discussieavond NPS in Commewijne. Foto: NPS

Rusland benadrukte dat hij vanuit het kabinet van president Chandrikapersad Santokhi niet werd betrokken en daarom op 27 juli 2022 zijn functie als Staatsadviseur neerlegde. Op 15 februari 2023 besloot de NPS unaniem uit de regering te stappen.

Rusland voegde eraan toe dat de NPS momenteel het alternatief is om het land op een eerlijke manier te besturen. “Als we ons realiseren dat de NPS op 25 mei het alternatief is, dan moeten we als partijleden begrijpen dat politieke tegenstanders ons niet met rust zullen laten. Ze zullen voortdurend proberen om de positie van de NPS te ondermijnen, maar wij zullen niet toegeven.”

Hij riep iedereen op om niet in te gaan op deze kwaadwillige beschuldigingen van politieke tegenstanders. De NPS bereidt zich momenteel voor om nauwer en intensiever betrokken te zijn bij het beleid. Rusland beschouwt de huidige positie van de NPS als zeer positief.

“Overal waar we komen, wordt de naam van de NPS genoemd. Men concludeert dat de NPS meer betrokken moet worden. Daarom blijven we ons werk voortzetten en zal de NPS de nodige steun krijgen om op 25 mei een belangrijke rol te spelen in het bestuur van het land,” aldus de NPS-voorzitter.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNPS-voorzitter Rusland duidelijk: Geen betrokkenheid bij Pan American-schandaal