zaterdag 18 mei 2024
23.4 C
Paramaribo
19.7 C
Amsterdam
0
(0)

NPS-voorzitter Rusland benadrukt belang van productie en ondernemerschap

lees ook ...

Minister Mac Andrew: “Meldingsplicht bij ontslag met d...

Minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AWJ) heeft op vragen van journalisten voor aanvang van de Raad van Ministers (RvM) aangegeven, dat er een meldingsplicht geldt voo...

Tijdens de eerste wijkvergadering in het ressort Tammenga, heeft de voorzitter van de Nationale Partij Suriname (NPS), Gregory Rusland, de aandacht gevestigd op de uitdagingen waarmee lokale ondernemers worden geconfronteerd. Meneer Vriesde, een bekende producent van kokosolie en honing in Coronie, staat voor een tekort aan kokosnoten, waardoor zijn productie lijdt.

Rusland benadrukte het belang van overheidssteun voor ondernemers die hoogwaardige producten kunnen leveren. Hij riep het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij op om deze ondernemers te begeleiden en te helpen bij het verhogen van hun productie voor zowel de lokale markt als de export. Het stimuleren van de productiesector zal niet alleen voordelen opleveren voor individuele ondernemers, maar ook voor de natie als geheel, aldus Rusland.

De NPS-voorzitter bekritiseerde ook het huidige systeem waarbij de overheid zich hoofdzakelijk richt op het verdelen van grond, zonder adequate aandacht voor productieontwikkeling. Hij benadrukte het belang van het klaarstomen van jongeren voor de productiesector, aangezien het overheidsapparaat momenteel te log is en er behoefte is aan meer productieve arbeidskrachten.

Rusland pleitte voor een onderwijsstelsel dat gericht is op het ontwikkelen van ondernemerschap, in plaats van het louter voorbereiden van mensen voor overheidsbanen. Hij verklaarde dat de NPS de juiste kaders heeft om deze doelen te bereiken en gelooft dat de partij in 2025 de grootste politieke partij van Suriname zal zijn. Hij benadrukte dat de NPS streeft naar een beter Suriname, waar elke burger verzekerd is van goede gezondheidszorg, hoogwaardig onderwijs en efficiënte publieke diensten.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNPS-voorzitter Rusland benadrukt belang van productie en ondernemerschap