maandag 20 mei 2024
29 C
Paramaribo
16 C
Amsterdam
0
(0)

NPS-voorzitter: “Coronie is cruciaal voor onze partij”

lees ook ...

Suriname en Jamaica bespreken samenwerking en regionale inte...

Minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ) heeft op vrijdag 17 mei 2024 de minister van Industrie, Investeringen en Handel van Jamaica, Senator Aubyn Hill, ontvangen...

Om tijdens de aankomende verkiezingen een zetel te veroveren, zal elke politieke partij ongeveer 5500 stemmen moeten behalen. Met slechts 2500 kiezers is Coronie voor veel partijen daarom niet van groot belang. Echter, vandaag, na de installatie van het NPS Coronie afdelingsbestuur te Friendship, benadrukte de voorzitter van de Nationale Partij Suriname (NPS), Gregory Rusland, dat Coronie van groot belang blijft voor de NPS.

“In het nieuwe systeem is elke stem belangrijk,” zei Rusland in het Sranantongo. “Ook de stemmen in Coronie. Deze stemmen moeten bijdragen aan het vergroten van de NPS als de grootste partij.” Het nieuwe afdelingsbestuur in Coronie, onder leiding van Harold Bendt, heeft volgens Rusland daarom de cruciale taak om alle kiezers in Coronie te overtuigen om op de NPS te stemmen.

“We moeten alle kiezers overtuigen, overal. Dat is de verantwoordelijkheid die op jullie rust. Ik heb vertrouwen in dit team en geloof dat het resultaat in Coronie veel beter zal zijn dan in 2020,” aldus Rusland. Bendt bedankte Rusland voor het vertrouwen in het afdelingsbestuur. Hij benadrukte dat alle bestuursleden “echte NPS’ers” zijn. Bendt, die in de jaren 90 ook afdelingsvoorzitter was, erkende dat het geen eenvoudige taak is om deel uit te maken van het bestuur.

“We hebben een uitdagende taak op ons genomen, maar we zullen ons uiterste best doen,” zei Bendt vastberaden. Volgens Bendt zal het bestuur geleidelijk aan beginnen met hun werk op het veld. “We zullen laten zien dat we NPS-bestuursleden zijn. Wees niet bang en wees vastberaden! En als mensen vragen wat de NPS voor Coronie heeft gedaan, vraag hen wie het Medisch Centrum, de ijsfabriek en de Zeedijk heeft gebouwd.”

Rusland sloot af door te stellen dat de weg die de NPS inslaat ervoor zal zorgen dat de partij als grootste uit de verkiezingen zal komen. “Maar zodra we aan de macht zijn, zal iedere Surinamer een plek vinden. Je hoeft niet bang te zijn als je van een andere partij bent of als je niet geïnteresseerd bent in politiek. Iedereen verdient de kans om zichzelf te ontwikkelen en bij te dragen aan de bloei van het land,” besloot Rusland.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNPS-voorzitter: "Coronie is cruciaal voor onze partij"