Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

NPS vandaag in spoedvergadering bijeen om huidige politieke situatie in Suriname te bespreken

Geplaatst

op

De NPS heeft haar structuren voor vanmiddag opgeroepen voor een spoedvergadering, waarin de huidige politieke situatie zal worden besproken. Vernomen wordt dat de groene partij ontevreden is over de gang van zaken binnen de huidige coalitie. Zo heeft zij bij de installatie van districtscommissarissen gisteren, maar één post toebedeeld gekregen. Ook in de raden van commissarissen (RvC’s) bij verschillende staatsbedrijven zouden zij ook niet zo goed beloond zijn. De NPS heeft bij de stembusgang 3 zetels behaald.

Ook binnen de VHP en ABOP heerst er ontevredenheid over de bemensing van verschillende RvC’s. Bij de ABOP zijn personen het bijvoorbeeld niet eens mee dat Mike Nerkust als districtscommissaris gehandhaafd blijft. Deze NDP’er zou volgens Aboppers niet te vertrouwen zijn. Vooral ondervoorzitter Joel ‘Bordo’ Martinus heeft zijn ontevredenheid uitgesproken. Bij de VHP zijn leden ontevreden over de bemensing van RvC’s. Zo zou Viren Ajodhia zich hebben teruggetrokken als lid van de RvC bij de Energiebedrijven Suriname (EBS), omdat een NDP’er namelijk Andy Rusland door de ABOP is voorgedragen als president-commissaris.

Op zijn Facebookpagina heeft Ajodhia aan de EBS’ers laten weten geen deel meer te willen zijn van de RvC. Hij geeft aan dat hij weet dat veel EBS’ers enorm teleurgesteld zijn met de recente ontwikkelingen met betrekking tot de benoeming van de RvC-leden. Door de huidige president-commissaris, Andy Rusland, te behouden wordt een signaal gegeven dat er geen werkelijke intentie is om EBS te gaan redden, maar juist om door te gaan met het roven en stelen. Ajodhia geeft aan dat hij hier geen onderdeel van kan zijn.

Zijn naam staat nu op een lijst Rusland als president-commissaris, waar Ajodhia principieel geen deel van kan zijn. Hij zal op andere manieren proberen een bijdrage te leveren aan Suriname en EBS, een bedrijf dat hem dichtbij het hart ligt. “Geeft u de hoop niet op,” aldus Ajodhia. De overige leden van de RvC zijn Leo Brunswijk (ABOP), Ruth Deira (VHP) en Kenneth Profijt (namens de vakbond).

Culturu.com

6 Reacties
6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Bravo84
zaterdag 15 augustus 2020 10:42

Het zijn mensen die nooit leren.
Jong geleerd is oud gedaan.

Al draagt een aap een gouden ring, het is en blijf een een lelijk ding. Enz enz

Dagga
zaterdag 15 augustus 2020 11:34

Nerkust,a Rusland,l.brubswijck zijn mensen die op voordracht van sardjoe op deze posten worden benoemd, brunswijck heeft niets te vertellen binnen de abop, is dilip sardjoe die daar aan de touwtjes trekt. Bordo kan nog zoveel tegen inbrengen maar zal niet helpen. En hier begint de tweedeling van abop en dat is wat bouterse met zijn ndp altijd voor elkaar heeft gekregen. Op allerlei posten worden er nu ndpers benoemd allemaal op voordracht van sardjoe,vanaf het samenstellen en toewijzing van de ministeries heeft deze man sardjoe bewerkstelligt dat abop de belangrijkste posten binnen haalde. Allemaal money making business posten. Vhp zit… Lees verder »

Dagga
zaterdag 15 augustus 2020 11:35

Ze kunnen zo overlopen met die onbetrouwbare Javaan samen naar de ndp,maar denk eerder dat ze op nieuwe verkiezingen afstevenen, binnenlandse zaken daar zwaaien ze de scepter met die onbetrouwbare zoon van die oude Javaan en bij benoeming van dit ding had bordo zijn mond al moeten optrekken.

Su blijft een familie business

Isdatzo
zaterdag 15 augustus 2020 11:56

Ze moeten er nog over praten.
Laten we eerst vandaag maar eens even afwachten.
Misschien komt er wel een oplossing waar iedereen mee verder kan.

Djo
zaterdag 15 augustus 2020 19:41

Sardjoe heeft abop vanaf de verkiezing al gesponseerd. Er is niets te bepalen want sardjoe mannen moeten die lucratieve posten bemensen om geld daar te maken!
Nu weer njang patoe.(frauderen)

Hesdie
zaterdag 15 augustus 2020 20:11

Bouterse heeft de touwtjes in handen. Achter de schermen gaat de ndp gewoon vertellen wat er moet gebeuren. Sardjoe bepaald. Suriname is een gevallen staat zei de Nederlandse minister buitenlandse zaken. Iedereen wantrouwt elkaar. Hoe wil je samen werken. 1 persoon is de baas in Suriname. BOUTERSEAdvertentie

Suriname

Voorzitter CLO Hooghart, dreigt met lamlegging

Geplaatst

op

Hooghart N

Ronald Hooghart voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) hield vrijdag  een spoedvergadering waar meer dan honderd personen bij aanwezig waren. CLO eist een loonsverhoging van 75 procent en de achterstallige beloofde gelden met terug werkende kracht.

Hooghart gaf de regering de tijd tot 15 november om de eis in te willigen. Gebeurt dat niet dan volgt er een landelijke lamlegging.  “Wi e tapu a heri kondre”, dreigde Hooghart.

Tijdens de vergadering werden er een petitie ingediend van de personeelsbond van ‘s Lands Hospitaal. De bond is van mening dat de leden niet meer kunnen uitkomen met het huidige loon en eisen een salariscorrectie van 75 procent. Ook wordt de beloofde Covid-toelage opgeëist. De vergadering gaf  Hooghart veertien dagen om met oplossingen te komen.

Vanaf juli is de beloofde salarisverhoging die met terugwerkende kracht uitbetaald zou worden, niet gestort. Hooghart dreigde de straat op te gaan als de inwilliging van de  eis uitblijft. –  culturu.com

Lees verder

Suriname

Bekende Inpecteur Dennis Kolf heengegaan

Geplaatst

op

20201019 162440

De bekende  inspecteur van politie 1ste klasse Dennis Kolf is vanochtend heengegaan. Hij was waarnemend gewestelijk politiecommandant (GPK) van Saramacca. Vanmorgen werd door zijn huisgenoten ontdekt dat Inspecteur Kolf het tijdelijke met het eeuwige had verwisseld. Kolf was één van de 10 inspecteur die begin september zou worden bevorderd tot een naast hogere rang, maar de bevorderingen van deze Inspecteurs gingen om onduidelijke redenen niet door.

De groep inspecteurs zou op dinsdag 8 september 2020 worden bevorderd tot de rang van Hoofdinspecteur van politie. Een dag daarvoor kregen zij telefonisch het bericht dat de bevordering was aangehouden. Inspecteur Kolf die  zeer verheugd was dat hij zou worden bevorderd en van alle kanten  felicitaties kreeg, was erg teleurgesteld  en verbaasd dat het niet doorging.

Inspecteur Dennis Kolf heeft zich ook jaren lang ingezet als jeugdvoorlichter bij de afdeling jeugdzaken van het Korps Politie Suriname. Hij was bij velen bekend van de voorlichtingsfilmpjes op de televisie voor de jeugd, waarbij de cast ook door jongeren werd bezet en  die onder zijn leiding op een aantrekkelijke manier werden gepresenteerd. Inspecteur Kolf bereikte de leeftijd van 56 jaar. – culturu.com

Lees verder

Meest gelezen