Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

NPS platform Nederland: “Het is tijd voor verandering”

Geplaatst

op

door

Het Platform Frambo Nederland feliciteert de Nationale Partij Suriname (NPS) van harte met haar 73ste verjaardag op zondag 29 september. Vanuit Nederland verleent het platform alle mogelijke ondersteuning om de idealen van de NPS te verwezenlijken. De partij is op 29 februari 1946 opgericht en heeft als sociaal democratische partij veel positieve ontwikkelingen in Suriname met andere partijen opgang gebracht. 

Op het gebied van onderwijs, mijnbouw (West-Suriname, Grassalco, goudwinning), sociale woningbouw (Geyersvlijt, Flora A en B, Richelieu, Hanna’s Lust, Tourtonne 4) infrastructuur, volksgezondheid, telecommunicatie en vele andere gebieden heeft de partij blijvend haar stempel gedrukt. 

Vanuit visie en kunde heeft de NPS drie keer het puin helpen opruimen, dat door de NDP of met haar geassocieerden is achtergelaten, stelt het Platform. De eerste keer was in 1987 toen de partij samen met andere partijen het bestuur van het op velerlei gebied geruïneerde land na zeven jaar dictatuur overnam. Na het vernietigend beleid van de regering Wijdenbosch – Radhakishun moest er weer en verder hersteld worden. Zonder hulp van buitenaf is de Surinaamse economie middels een structureel aanpassingsprogramma (SAP) hersteld. De volgende regering in 2020 zal de grote taak hebben om de economie en andere sectoren weer op het juiste spoor te krijgen. De NPS heeft bewezen dat ze daartoe in staat is.  

Het Platform Frambo Nederland zal zich dan ook volledig inzetten om te helpen de doelen van de NPS, te verwezenlijken.  Aan de Surinaamse bevolking wordt gevraagd om niet in te gaan op populistische beloften. “Het is tijd voor verandering”, stelt het platform.  De NPS viert haar 73ste verjaardag vanavond in Grun Dyari en start formeel ook haar verkiezingscampagne. 

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Vijftien rijbewijzen van hardrijders ingevorderd

Geplaatst

op

door

De Motor Surveillance Dienst (MSD) heeft in de periode van zondag 12 januari tot en met zaterdag 18 januari 400 verkeersdeelnemers bekeurd, waarbij 15 rijbewijzen van hardrijders zijn ingevorderd.

De meest geconstateerde overtredingen waarvoor de overtreders een boete opgelegd kregen zijn: niet verzekerd; niet kunnen tonen van een rijbewijs; rijden door roodlicht, rijden zonder veiligheidsgordel en rij- of voertuig niet gekeurd of herkeurd.

Van de bekeurden hebben 27 verkeersovertreders hun boete ter plaatse voldaan. De anderen zullen via het snelrechtsysteem worden voorgebracht. De politie doet een dringend beroep op de weggebruikers om zich te houden aan de verkeersregels en vooral de bescheiden van het voertuig te controleren. Het is altijd belangrijk om ook de adviezen van de politie op te volgen. “Veilig verkeer een zaak van u en de politie.”

Lees verder

Suriname

Suriname begint Jaar van de Rat goed

Geplaatst

op

door

Het Jaar van de Rat is goed begonnen voor Suriname. Vernieuwing en vooruitgang zijn enkele kenmerken van de rat. De overname van de Afobakadam en de olie- en gasvondsten op zee zijn enkele voorbeelden, zei president Desi Bouterse bij de traditionele lunch in Kong Ngie Tong Sang. De relatie tussen Suriname en de Volksrepubliek China zal in de komende tijd verder worden verstevigd, benadrukten zowel de regeringsleider als ambassadeur Liu Quan. 

Liu is vol lof over Suriname, het enige land in de regio dat het Chinees Nieuwjaar nationaal viert. “Het vieren van elkaars gebruiken, begrip opbrengen voor elkaars zienswijzen en delen van elkaars keuken, is iets dat Surinamers als normaal ervaren. We zijn misschien een klein land, maar we zijn groot in het slaan van bruggen tussen culturen en geografische gebieden.

Het vieren van het Chinees nieuwjaar is daar een voorbeeld van, het maakt ons uniek”, zei Bouterse. Volgens de regeringsleider is China al enige tijd bezig in de geest van de rat vernieuwing en ontwikkeling te brengen. In de samenwerking met China staat er nog veel te gebeuren. Er worden voorbereidingen getroffen voor onder andere het baggeren van de Surinamerivier. 

Vele prominenten en gewone burgers hebben de lunch bezocht. Naast de lunch in Kong Ngie Tong Sang waren er dit jaar een aantal activiteiten zoals de vuurwerkshow op de WIjdenboschbrug.

Lees verder

Meest gelezen