dinsdag 28 mei 2024
25 C
Paramaribo
12.3 C
Amsterdam
3.9
(7)

NPS stapt per direct uit regeringscoalitie; president Santokhi al ingelicht

lees ook ...

Justitie voert verhoogde boetes voor verkeersovertredingen i...

Om verkeersovertreders te ontmoedigen en de verkeersveiligheid te garanderen, heeft de Justitie in 2022 de verhoging van boetes voor verkeersovertredingen aangekondigd en ingevoerd. Deze verhogingen z...

De Nationale Partij Suriname (NPS) is per direct met har drie zetels uit de coalitie onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi gestapt. Dit heeft partijleider Gregory Rusland zojuist meegedeeld tijdens een persconferentie. 

De NPS gaat als een zelfstandige fractie verder in De Nationale Assemblee. De NPS-voorzitter heeft president Santokhi al op de hoogte gesteld van dit besluit. Er zal nu gewerkt worden aan de afbouw van de samenwerking in de coalitie. Een van de redenen voor het stappen uit de coalitie is dat de NPS niet gekend wordt bij zwaarwichtige besluiten.

Volgens de NPS-topman kent de NPS een rijke coalitiehistorie, waarbij de partij ook aantal keren de functie van president en minister-president heeft ingevuld. “Wat we nu meemaken, hebben we eigenlijk nooit eerder gekend in een coalitie waarin de NPS zat”, zei Rusland. Het benoemingenbeleid van de regeringstop viel ook niet in de goede aarde bij de NPS.

Aan de ministers Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap & Cultuur en Silvano Tjong-Ahin van Ruimtelijke Ordening en Milieu en Silvano Tjong-Ahin zal gevraagd worden om hun portefeuille ter beschikking te stellen van het staatshoofd. Deze beslissing is genomen door de structuren van de partij. Sinds het congres van 30 oktober 2022 is het beleid niet omgebogen. Er is geen enkele andere mogelijkheid.

Ondervoorzitter Jerrel Pawiredjo zegt dat er lang is nagedacht over deze beslissing. Echter had de partij na 2,5 jaar geen keus dan de samenwerking te stoppen. De coalitie met VHP, ABOP/PL heeft nu 30 zetels.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

6 REACTIES

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNPS stapt per direct uit regeringscoalitie; president Santokhi al ingelicht