Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

NPS-parlementariër Plein vindt dat Surinaamse regering uit ander vaatje moet tappen

Geplaatst

op

Nps Assembleelid Ivanildo Plein. Foto Youtube

De Surinaamse regering moet haar koers veranderen en in haar besluitvorming uit een ander vaatje tappen. Bovendien is meer communicatie met de samenleving noodzakelijk. Binnen de samenleving is er bijzonder veel ruis over de richting van de regering -Santokhi/Brunswijk, omdat de voorlichting veel te wensen overlaat, beweert NPS-assembleelid Ivanildo Plein. De groene partij is ook partner in de huidige regering.

Hij vindt dat de voorlichtingsdienst van de regering beter moet worden ingezet en harder dient te werken. De samenleving moet constant worden geïnformeerd over wat de regering doet en wat ze van plan is. De informatie moe begrijpelijk worden overgebracht naar het volk. Plein vindt niet dat een regering zaken kan voorbereiden om daarna de samenleving daarmee op te zadelen. “Het kan er bij mij niet in dat de regering te midden van een lockdown de governmenttake verhoogt. Ik hoop niet dat bij de komende lockdown de regering weer met andere verassende elementen komt, zonder voorafgaande kennisgeving”, stelt de volksvertegenwoordiger.

Bovendien is hij niet content blij met de controversiële benoemingen die de regering sinds haar aantreden heeft gepleegd. “Ik ben er faliekant tegen dat familieleden worden geaccommodeerd in meerdere functies. Als we vinden dat er bezuinigd moet worden, dan moet een ieder bezuinigen, dus ook de regering,” benadrukt Plein.

Vooralsnog is Plein goed gestemd over de richting van het sociale beleid. Hij merkt op dat de regering de zwakke groepen dient te beschermen en geen “gewichten te gooien op de schouders van het volk, dat het reeds moeilijk heeft.”

Culturu.com

5 Reacties
5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Bloem
vrijdag 4 september 2020 09:54

Ja,de broekriem strakker trekken,maar straks komt de olie boven en dan is er voor iedereen in sur,wat geld ja he of zal het net als Dubai zijn dat weer bepaalden rijker zullen zijn

Mahinder
vrijdag 4 september 2020 11:07

Suriname moest met maar 600.000 inwoners allang rijk zijn. Zet Nederlanders economen dan zal je zien. Iedereen zou rijk zijn maar nu worden families rijk. Heel rijk. Jammer voor Surinamers in Suriname. Was maar gevlucht naar Nederland.kon je studeren. Werken en heb je dokter huis geld wat is er nu voor de arme mensen .. Nederland HELP

Jimmy
vrijdag 4 september 2020 12:17

Laat deze club het werk doen, vind ik! De resultaten moeten nog zichtbaar worden want de voorbereidende fase is heel belangrijk!
Meneer Plein, als opgegroeid met de NPS, moet de partij zich meer profileren. Meer op de voorgrond treden. Voorlichtingsprogramma’s organiseren, …..
Uw wens is in eigen hand en kijk niet naar de vorige coalitie. Don’t look back.

Rama
zaterdag 5 september 2020 10:23

Ik begrijp het, iedereen weet het beter.maar niemand heeft er ooit iets aangedaan in de vorige regering.
Kritiek leveren is zo makkelijk, en met een mooie glimlach op de foto en aandacht zoeken is ook zo makkelijk.
Roepen dat jij het allemaal veel beter weet is ook zo makkelijk.
Maar echt het stuur in handen nemen dat is even andere koek.
Dus kom maar eens met je prachtige voorstellen en laat maar eens iets zien wat er toe doet.
Maar steeds zeggen dat er een andere koers gevaren moet worden is zo makkelijk.

Linda
zondag 6 september 2020 23:16

Waar is mw Etnel gebleven? Zjj weet van aanpakken. Etnel hoort het voortouw te nemen. Zij kan de kar goed trekken. Het volk hoor ook zijn medewerking te verlenen. Men.kan niet alle schuld leggen bij de regering die amper is geïnstalleerd. Ook zie ik het zo dat deze regering geen familiebedrijf moet worden. Met deze activiteiten laat men zien dat er een chronisch gebrek aan hoge kader is, in onze gemeenschap. Het volk moet hoger ontwikkeld worden. De jongeren moeten gestimuleerd worden door te leren. Hogere opleidingen. Tot 16 jaar naar school is geen optie. Gewoon door laten leren tot… Lees verder »Advertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen