zondag 19 mei 2024
26.6 C
Paramaribo
21.9 C
Amsterdam
5
(1)

NPS ook niet eens met bedreigingen vp Brunswijk

lees ook ...

Valse “inspecteurs van politie’ bij vuurwapenve...

De Recherche van Regio Paramaribo heeft op dinsdag 14 mei jongstleden tijdens “Operatie Zero Tolerance”,  twee verdachten, die zich voordeden als inspecteur van politie bij aanvragers van vuurwapenver...

In een verklaring schrijft coalitiepartij NPS, dat zij geen boodschap heeft aan welke dreigementen dan ook die worden uitgesproken door wie dan ook, wanneer burgers of organisaties binnen de spelregels van democratie en rechtsstaat, acties ondernemen om hun zienswijze ingang te doen vinden. De vp zou recent op een partijbijeenkomst dreigende taal geuit richting een jurist en het Constitutioneel Hof over een eventuele herziening/wijziging van het kiesstelsel. De Nationale Partij Suriname (NPS) keurt deze bedreigingen af.

De NPS heeft regelmatig aangegeven dat het kiessysteem heroverwogen dient te worden en waar nodig aangepast om te voldoen aan de tijd waarin wij vandaag de dag leven. De positie van de NPS is bekend. Het past niet in een democratische rechtsstaat om bedreigingen van welke aard dan ook te uiten, omdat een persoon of organisatie een andere mening op na zou houden.

De bedreigingen geuit door de vp in welke hoedanigheid dan ook aan het adres van de advocaat Serena Essed en het Constitutioneel Hof, geeft de NPS aanleiding om hiertegen met klem te protesteren en het af te wijzen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNPS ook niet eens met bedreigingen vp Brunswijk