dinsdag 6 december 2022
32.6 C
Paramaribo
6.1 C
Amsterdam
5
(1)

NPS ook niet eens met bedreigingen vp Brunswijk

lees ook ...

Maatschappelijk werkers leren moderne rapportagetechnieken a...

Ongeveer 70 maatschappelijk medewerkers van het ministerie van Justitie en Politie (Juspol) zijn onlangs getraind in moderne methodiek en rapportagetechnieken. De aanzet voor de training werd gegeven ...

In een verklaring schrijft coalitiepartij NPS, dat zij geen boodschap heeft aan welke dreigementen dan ook die worden uitgesproken door wie dan ook, wanneer burgers of organisaties binnen de spelregels van democratie en rechtsstaat, acties ondernemen om hun zienswijze ingang te doen vinden. De vp zou recent op een partijbijeenkomst dreigende taal geuit richting een jurist en het Constitutioneel Hof over een eventuele herziening/wijziging van het kiesstelsel. De Nationale Partij Suriname (NPS) keurt deze bedreigingen af.

De NPS heeft regelmatig aangegeven dat het kiessysteem heroverwogen dient te worden en waar nodig aangepast om te voldoen aan de tijd waarin wij vandaag de dag leven. De positie van de NPS is bekend. Het past niet in een democratische rechtsstaat om bedreigingen van welke aard dan ook te uiten, omdat een persoon of organisatie een andere mening op na zou houden.

De bedreigingen geuit door de vp in welke hoedanigheid dan ook aan het adres van de advocaat Serena Essed en het Constitutioneel Hof, geeft de NPS aanleiding om hiertegen met klem te protesteren en het af te wijzen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNPS ook niet eens met bedreigingen vp Brunswijk