vrijdag 31 maart 2023
32 C
Paramaribo
10.3 C
Amsterdam
0
(0)

NPS is niet langer in de coalitie

lees ook ...

Braziliaans patrouillevaartuig bezoekt Suriname

Het patrouillevaartuig van de Braziliaanse Marine, de IGUATEMI, is de Surinaamse wateren binnengevaren. Dit bezoek vindt plaats in het kader van de bilaterale samenwerking tussen de ministeries van De...

NPS is vanaf heden geen coalitie-partner meer, omdat  ‘a san n’e waka’, en de partij verwacht geen verandering. De NPS-ministers zullen hun portefeuille ter beschikking stellen van de president. Het niet betrekken van de partij bij het nemen van besluiten en het benoemingsbeleid hebben hiertoe geleid. De partij heeft besloten om een autonome fractie in De Nationale Assemblee(DNA) vormen.

Voorzitter van de VHP, Chan Santokhi, is op de hoogte gesteld.  NPS heeft geen behoefte aan dyugudyugu volgens Gregory Rusland, voorzitter van de NPS, tijdens een persconferentie, daarom zal er op een verantwoorde manier afgebouwd worden.

“Het is een historisch moment voor de NPS om uit de coalitie te stappen. Het is een zakelijk besluit,” hield de voorzitter zijn gehoor voor. De partij is de oudste binnen de coalitie, die door de jaren heen verschillende coalitieverbanden heeft gekend. Wat nu gaande is kent de partij niet, maar de een feit is, dat de partij slechts drie zetels heeft binnen de politieke realiteit van 33 zetels.

Ook de benoeming van Leo Brunswijk, als algemeen directeur bij de EBS, is geen besluit van de coalitietop geweest, omdat de NPS niet betrokken was. Het was een beslissing van de president en vice-president. Harde beslissingen zijn nodig, maar de NPS heeft niet de ruimte om binnen de huidige constellatie, een bijdrage te leveren op een goede manier. Nu dit niet kan is het beter om de regering kritisch te begeleiden.

Tijdens het laatste NPS-congres hebben de leden het hoofdbestuur mandaat gegeven om een beslissing te nemen met betrekking tot participatie van de partij in de coalitie. “Wij zijn minimaal betrokken geweest.”  NPS  werd erbij gehaald wanneer het aankwam op het benoemingenbeleid, maar hadden geen stem in de benoemingen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNPS is niet langer in de coalitie