zondag 21 april 2024
27.2 C
Paramaribo
9.5 C
Amsterdam
5
(1)

NPS in regering gebleven om mensen in nood te helpen

lees ook ...

Vernieuwing bij NOB: Shalini Khedoe aangesteld als commercie...

De Nationale Ontwikkelingsbank (NOB) heeft na meer dan twintig jaar een tweekoppig directieteam gevormd met de benoeming van Shalini Khedoe tot commercieel directeur, naast aanhoudende president-direc...

De Nationale Partij Suriname (NPS) is in de regering gebleven, omdat zij de belangen van personen in nood wil helpen behartigen. Dit kan alleen vanuit de positie in de regeringscoalitie. Dit zei NPS-voorzitter Gregory Rusland, zaterdag, tijdens de Opo Yari bijeenkomst van de afdeling Paramaribo in partijcentrum Grun Dyari.

Hij hield de aanwezigen voor dat als hij privé zou moeten handelen er misschien een ander besluit zou zijn genomen. Echter heeft hij als NPS-voorzitter een andere verantwoordelijkheid. “Je moet verder denken dan je neus lang is. Abrupt stoppen zou de mensen die afhankelijk zijn van het systeem in problemen brengen, mensen die pinaren door de situatie in het land, hoe zou je voor hen opkomen,” zei Rusland.

De NPS-voorzitter gaf zijn gehoor mee dat als hij uit de politiek zou stappen hij gemakkelijk een baan kan vinden bij een topbedrijf in het land of in het buitenland. Echter heeft hij gekozen om te werken voor de belangen van mensen in nood. “En de beste positie om dat te doen, is vanuit de regering. We kunnen niet egoïstisch zijn. Mi sref’ kan tak’ tranga, mi kan rigeri toe. Maar ik moet verder denken als voorzitter.”

Hij riep het NPS-bestuur en de structuren op om harder te werken om nog meer te kunnen doen voor de bevolking. Rusland beantwoordde hiermee kritieken va zowel binnen als buiten de partij als zou de NPS niet in actie komen, want de partij wordt niet geteld binnen de coalitie.

Tijdens de bijeenkomst gaf hij ook aan dat de NPS door VHP gevraagd is om in regering mee te doen. Rusland kijkt uit naar de invulling van afspraken die door de VHP zijn gemaakt vóór de regeringsformatie. “Efu sma no wani NPS ini a regering, de NPS niet per se in de regering hoeft te zitten,” benadrukte de NPS-voorman.

De partij kan vanuit elke plek en elke omstandigheid een bijdrage leveren aan de nationale ontwikkeling. Hij wees zijn gehoor erop dat het een bewuste keuze is geweest van de partij om in de regering te zitten nadat dit door de VHP was gevraagd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNPS in regering gebleven om mensen in nood te helpen