woensdag 19 juni 2024
25 C
Paramaribo
17.5 C
Amsterdam
0
(0)

NPS in beroep tegen OKB-besluit over registratie

lees ook ...

Stakeholders Bigi Pangebied bijgepraat over Mangrove project...

Een delegatie, bestaande uit vertegenwoordigers van de Anton de Kom Universiteit Suriname (AdeKUS) en de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB), heeft woensdag een bijeenkomst gehad met touroperato...

De Nationale Partij Suriname (NPS) heeft een schrijven ontvangen van het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) waarin wordt aangegeven, dat de partij niet voldoet aan de vereisten om geregistreerd te worden. Het hoofdbestuurslid van de NPS, Hesdy Pigot, zegt dat de partij op 22 februari de herregistratie heeft ingediend conform artikel 7 van het Decreet politieke partijen.

Na drie maanden wachten op een antwoord van het OKB, stuurde de NPS op 14 mei een brief naar de organisatie, wat resulteerde in een oproep van het OKB op 17 mei. Tijdens deze bijeenkomst werd de partij geïnformeerd dat zij niet voldeden aan de registratie-eisen.

“De taak van het OKB is niet om inhoudelijk te kijken of de statuten voldoen, dat is de taak van de president of het ministerie van Justitie en Politie,” aldus Pigot. Hij benadrukte dat de statuten van de NPS zijn goedgekeurd door de president.

In reactie op de beslissing van het OKB zal de groene partij aanstaande zaterdag een structurenvergadering houden om de te ondernemen stappen te bespreken. De NPS is vastberaden om het besluit van het OKB aan te vechten en de registratie alsnog rond te krijgen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNPS in beroep tegen OKB-besluit over registratie