Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

NPS-er Roseline Daan neemt leiding directoraat Cultuur over

Geplaatst

op

Roseline Daan

NPS-hoofdbestuurslid Roseline Daan heeft de leiding overgenomen op het directoraat Cultuur. Intussen is Elvira Sandie, die daar de scepter zwaaide, ontheven uit haar functie. Ronald Hooghart, voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO), is opgelucht dat Sandie is vertrokken.

 “Na wan hele tijd keba wan fyo fyo de na cultuur. En door a fyo fyo disi productie no de na a directoraat disi. Neks no ben p’sa,” zegt hij. Werknemers van het directoraat Cultuur zijn sinds vorig jaar in actie, omdat zij niet meer door een deur konden met Sandie. Ze hervatten maandag het werk.

Hooghart heeft op een CLO persconferentie bekendgemaakt dat er een nieuwe directeur op het directoraat komt. Volgens hem zijn er goede gesprekken geweest met president Chan Santokhi en zijn kabinetsdirecteur Ajay Moensi dat het werk maandag wordt hervat.

Ook personeel hoopt dat de nieuwe directeur echt gevoel heeft voor mensen. “Want a vorige dame no ben man taki tap’ wan let fasi nanga unu,” zegt een medewerker die het niet prettig vond om te werken onder Sandie. Het personeel kijkt uit naar verbeterde werkomstandigheden.

Culturu.com

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties


Advertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen