woensdag 8 februari 2023
24.4 C
Paramaribo
-1.3 C
Amsterdam
4.8
(4)

NPS eist terugdraaien benoeming Leo Brunswijk

lees ook ...

Budgeting is required for high-quality medical treatment

The existing healthcare funding mechanism must be recognized by Suriname as unsustainable. At the conclusion of each month, the hospitals submit their declarations. But the ministry needs to learn to ...

 De Nationale Partij Suriname, volgt al geruime tijd het benoemingenbeleid van de regering, “waarbij meerdere familieleden van leidinggevenden steeds meer functies in het staatsbestel invullen”. De NPS heeft de Coalitietop in een brief gevraagd om de recente benoeming van Leo Brunswijk bij de EBS zo spoedig mogelijk terug te draaien, omdat deze coalitiepartij het afkeurt.

Dit schrijft de voorzitter van de NPS in een brief naar de Coalitietop. Het is de eerste keer, dat de coalitiepartij eist, dat een maatregel van de overige partners ongedaan wordt gemaakt.

Op social media heeft NPS-fractielid Ivanildo Plein zijn mening ook gegeven over de recentste benoeming van de jongere broer van de vicepresident.

“De informatie met betrekking tot de maatregelen, president-commissaris in de dagelijkse leiding bij de NV EBS kunnen wij niet goedkeuren en doen een beroep op u om dat besluit zo spoedig mogelijk terug te laten draaien”. De NPS-topman wijst verder op dat de bevolking al jaren gebukt gaat onder een slechte financieel-economische situatie, waarbij de huidige regering met man en macht herstel hierin probeert te brengen.

“Het zou daarom van verantwoordelijk leiderschap getuigen om ook ons benoemingenbeleid zodanig aan te passen dat we geen additionele sociaal-maatschappelijk onrust creëren”, zegt de voorzitter. Hij voegt eraan toe dat de regering binnenkort  een IMF-programma moet uitvoeren, dat zeer zwaar zal uitpakken voor de bevolking. “Dit zelfzuchtig en ondoordacht benoemingenbeleid zal politieke instabiliteit teweegbrengen en het succes van de uitvoering van dit programma nodeloos in gevaar brengen met alle gevolgen van dien”, waarschuwt Rusland.

Hij brengt verder in herinnering, dat de NPS altijd een goede en betrouwbare partner is geweest en dat ook zal blijven. De partij wenst nu wel kenbaar te maken zich ernstig zorgen te maken over het beleid met betrekking tot benoemingen binnen het overheidsbestel. De samenleving reageert met grote verontwaardiging, nadat bekend werd dat Leo Brunswijk is benoemd als ‘teammember’ in de directie van de EBS met een nettosalaris van SRD 22.500. Vicepresident Brunswijk zegt dat zijn broer geen directielid is, maar dat hij  benoemd is als gedelegeerd commissaris voor de duur van zes maanden.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

8 REACTIES

8 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNPS eist terugdraaien benoeming Leo Brunswijk