woensdag 21 februari 2024
23 C
Paramaribo
9.2 C
Amsterdam
5
(1)

NPS eert Henck Arron met kranslegging bij standbeeld in Paramaribo

lees ook ...

Suriname bereidt zich voor op negende volks- en woningtellin...

Het Algemeen Bureau voor de Statistiek (ABS) heeft de eerste stappen gezet in de voorbereidingen voor de negende volks- en woningtelling in Suriname. Momenteel zijn ABS-medewerkers bezig met veldwerk ...

Zaterdagmiddag heeft de Nationale Partij Suriname (NPS) een eerbetoon gebracht aan Henck Arron, voormalig voorzitter van de NPS en een van de strijders voor de onafhankelijkheid van Suriname. Bij het standbeeld van Arron aan de Kleine Combeweg werden kransen gelegd door verschillende prominenten van de NPS.

Tijdens het moment sprak NPS-voorzitter Gregory Rusland over de periode van 1975 tot heden en stelde hij de vraag of de Surinamers tevreden zijn met hun huidige situatie. Rusland, die recentelijk diverse interviews heeft gegeven, merkte op dat een veelvoorkomende vraag was of Suriname niet te vroeg onafhankelijk werd.

Hij benadrukte echter dat het belangrijker is om te bespreken waar het land vandaag staat. Rusland gaf aan dat het niet zinvol is om te blijven hangen bij de vraag of de onafhankelijkheid in 1975 op het juiste moment plaatsvond, omdat het land nu eenmaal onafhankelijk is.

Hij voegde eraan toe dat het diplomatiek gezegd kan worden dat Suriname momenteel niet staat waar het zou kunnen staan.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNPS eert Henck Arron met kranslegging bij standbeeld in Paramaribo