vrijdag 27 januari 2023
27.7 C
Paramaribo
4.6 C
Amsterdam
4.3
(3)

NPS-commissie bemiddelt tussen regering en actievoerders

lees ook ...

Politie neemt vijf illegale vuistvuurwapens in beslag en hou...

De politie heeft in de eerste twee weken van dit jaar al vijf illegale vuistvuurwapens in beslag genomen. Om de veiligheid te waarborgen gaat de politie door met de harde aanpak van de criminaliteit. ...

De huidige ontwikkelingen in Suriname worden op de voet gevolgd door de Nationale Partij Suriname (NPS). Deze coalitiepartij heeft een commissie bereid gevonden om aan tafel te gaan met vertegenwoordigers van de actievoerenden. Zaken zullen in kaart gebracht worden en met de bevindingen zal de regering benaderd worden om zo uit de impasse te geraken.

De NPS vindt dat de tegenstellingen in Suriname met de dag groter worden, terwijl wij diverse problemen hebben die alleen met eensgezindheid opgelost kunnen worden. De spontane acties van Surinamers de afgelopen dagen hebben enkele issues die de samenleving bezighoudt benadrukt. Binnen de genoemde issues zijn er zaken die direct de aandacht van de regering behoeven.

Als samenleving moeten wij er alles aan doen om de rust zoveel mogelijk te bewaren en vanuit de NPS wordt het initiatief ondernomen om de samenleving tot rust te brengen en zakelijk en duidelijk issues te bespreken en afspraken te maken voor oplossingen die de weg vrij moeten maken naar ontwikkeling voor alle Surinamers.

De vertegenwoordigers van de actievoerenden worden zondag uitgenodigd om aan tafel te zitten, terwijl de regering op de hoogte gesteld zal worden van de bemiddelingsonderneming, ter oplossing van de problemen, die nu gaande is.

De leden van de commissie zijn: drs. Roberto Baptista, mr. Ruth Wijdenbosch en de geestelijken monseigneur Karel Choennie, dominee Michael Persaud en dominee Diana de Graven.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNPS-commissie bemiddelt tussen regering en actievoerders