maandag 4 maart 2024
23 C
Paramaribo
6.8 C
Amsterdam
5
(2)

NPS blijft onder voorwaarden in de coalitie

lees ook ...

OM Suriname betreurt onjuiste berichtgeving over petitieontv...

Het Openbaar Ministerie Suriname (OM) heeft besloten om duidelijkheid te verschaffen naar aanleiding van recente onjuiste berichtgeving in de media betreffende de beweerde ontvangst van een petitie. H...

De Nationale Partij Suriname (NPS) blijft na overweging onder voorwaarde in de coalitie. Het congress heeft hiertoe mandaat gegeven, ondanks de partij zeer ontevreden is over de gang van zaken. Er is gekeken naar mogelijkheden om de partij binnen de coalitie beter te waarderen. Men ziet graag dat de armoede op kort termijn wordt teruggedrongen. Indien er geen wijziging komt in het beleid zal de partij  zich terugtrekken.

Het heeft veel voeten in de aarde gehad om alle afdelingen op een lijn te krijgen. Uiteindelijk is de motie voorgehouden van het besluit der afdelingen.

Een aangeboden ambassadeurschap in Zwitserland, ambassadefuncties, directiefuncties in parastatale bedrijven en plekken in raden van commissarissen zijn afgewezen door de voorzitter Gregory Rusland van de partij, omdat deze functies niet leiden tot verlichting bij het volk. Deze mening deelt Etnel ook.

“Blijven in deze coalitie betekent dat de NPS haar kracht om te doen wat ze moet doen voor land en volk niet heeft. En daarom moesten we eruit”, is de mening van Patricia Etnel. De NPS secretaris en hoofdbestuurslid is zeer teleurgesteld over het besluit. Velen zijn het met haar eens, maar de meerderheid wil toch de regering “… het voordeel van de twijfel geven” samen met de voorzitter.

De Jongerenraad onder leiding van Danique Van Varsseveld wil ook dat de partij een waardige plek krijgt in de coalitie. Toch willen zij realistisch blijven.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNPS blijft onder voorwaarden in de coalitie