zaterdag 13 juli 2024
25 C
Paramaribo
14.4 C
Amsterdam
5
(1)

NPS blijft in coalitie; gebeuren Etnel wordt beschouwd als incident

lees ook ...

President Santokhi prijst versterkte relaties met China tijd...

President Chandrikapersad Santokhi heeft als blijk van waardering en dank de scheidende ambassadeur Han Jing van de Volksrepubliek China in Suriname, gedecoreerd voor zijn bijzondere verdiensten. De d...

In een verklaring zegt het NPS-hoofdbestuur dat de partij vooralsnog in de coalitie blijft. Echter zal zij de regering blijvend kritisch volgen met als belangrijkste doel een bijdrage te leveren aan goed bestuur en de ontwikkeling van Suriname. Het hoofdbestuur heeft volledig begrip voor het standpunt van zijn partijgenoot en assembleelid Patricia Etnel. Het gebeuren wordt beschouwd als een incident dat verder met de NPS- structuren en organen zal worden besproken.

De NPS zal meer dan ooit gezamenlijk optrekken om te strijden voor de belangen van de partij in het algemeen en die van het land en volk in het bijzonder. Het standpunt dat Etnel scherp en onomwonden heeft geuit via de media wordt gezien als een accumulatie van gebeurtenissen vanuit de politiek waar, zij slachtoffer van is geworden. Elke actie die riekt naar laster vanuit welke hoek dan ook in een poging personen de mond te snoeren wordt verworpen, stelt het hoofdbestuur.

De NPS heeft in haar 77-jarig bestaan altijd politiek gevoerd op basis van vooruitgang en herstel van ons land. Daarbij heeft de partij nimmer geschroomd harde noten te kraken en een kritische houding aan te nemen. Dit was zeker ook het geval tijdens de regering met aan het roer een president uit eigen gelederen.

Etnel heeft altijd een uitgesproken mening gehad over verschillende zaken. En dat mag, stelt de partij. indien er sprake is van pogingen om kritische partijgenoten de mond te snoeren en zelfs te willen uitschakelen, worden die dan ook afgewezen.

De leiding van de groene partij verduidelijkt dat met betrekking tot deelname aan de coalitie of oppositie het de partij is die zulke besluiten neemt. Toch wijst het hoofdbestuur erop dat het zijn zorgpunten heeft over het reilen en zeilen binnen de coalitie, welke issues nu onder evaluatie zijn.

Het hoofdbestuur onderschrijft niet volledig content te zijn met alle besluiten die vanuit de regering genomen worden. Dankzij onder andere interventies, commentaren en/of protesten vanuit de groene partij zijn bepaalde zaken die op de regeringsagenda stonden niet uitgevoerd. Als voorbeelden kunnen de kwestie Surfin en de HPSG deal die nu op tafel ligt ter discussie, genoemd worden. Verder ligt de aandacht steeds en vooral op de positie van de minder draagkrachtigen binnen de samenleving, die te lijden hebben van de huidige financieel/economische situatie.

Volgens de NPS zou gelijkwaardigheid in de politiek op dit moment ontbreken. Op basis hiervan, waarvan de overtuiging aanwezig is dat wij een slim volk hebben dat zaken registreert, roept de partij alle coalitiegenoten op om de ontwikkelingen van het land te richten op het volk en niet op enge partijbelangen of individuen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNPS blijft in coalitie; gebeuren Etnel wordt beschouwd als incident