vrijdag 19 april 2024
26 C
Paramaribo
9.5 C
Amsterdam
5
(1)

NPB bezoekt Surinaamse Politiebond 05 februari

lees ook ...

China wil investeringen in Surinaamse mijnbouw en infrastruc...

Tijdens zijn staatsbezoek aan de Volksrepubliek China heeft president Chandrikapersad Santokhi van Suriname een reeks constructieve gesprekken gevoerd met vooraanstaande Chinese bedrijven en conglomer...

De Surinaamse Politiebond (SPB) krijgt op 05 februari bezoek van een vertegenwoordiging van het bestuur van de Nederlandse Politiebond (NPB). De delegatie zal hier zijn voor minimaal een week. In oktober 2021 heeft het bestuur van de SPB op uitnodiging, een bezoek gebracht aan Nederland, waarbij gesprekken tussen de twee bonden zijn gestart. Bij dit bezoek zullen de gemaakte afspraken verder worden uitgewerkt.

De eerste afspraken zijn gemaakt en gebaseerd op het beleid dat de regering voorstaat. Hieronder valt de versterking van de rechtstaat. Revelino Eijk, secretaris van de SPB zegt dat dit alleen kan met een goed draaiend korps en politiebond. Daarom wordt gekeken naar hoe het korps en de bond versterkt kunnen worden.

Als de rechtstaat versterkt is, komt dat uiteindelijk de samenleving ten goede. Binnen het KPS zijn er vele zaken die niet in orde zijn, zoals politieonderwijs, de middelen waarmee gewerkt moet worden, de rechtspositie en het sociaal leven van politieambtenaren’, zegt Eijk. Het laatste is één van de hoofddoelen van beide bonden.

Het programma van het bezoek wordt verder uitgewerkt. Er zal  een bezoek worden gebracht aan de verschillende afdelingen van het korps en indien het lukt, zal ook een bezoek gebracht worden aan president Santokhi.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNPB bezoekt Surinaamse Politiebond 05 februari