donderdag 1 juni 2023
27.8 C
Paramaribo
14.2 C
Amsterdam
5
(1)

Noord-Korea meldt covid-19 geval voor de eerste keer

lees ook ...

Surveillance Pikin Saron opgevoerd; mosterd na de maaltijd

Een gemengd team van de politie Regio Midden heeft in de periode van maandag 8 mei tot en met zondag 21 mei jongstleden, de surveillance in het ressort Zanderij, in het bijzonder in de omgeving van Pi...

Voor het eerst sinds de uitbraak van de pandemie heeft Noord-Korea reden gehad om de aanwezigheid van het virus te melden. Leider Kim Jong-un heeft  zelfs de nationale noodtoestand afgekondigd en landelijk  een lockdown ingesteld. Het staatspersbureau KCNA erkent dat het gaat om de zeer besmettelijke subvariant van omicron, BA.2. Dit is vastgesteld in de hoofdstad Pyongyang.

Er is geen melding over het aantal besmettingen of hoe het virus daar terecht is gekomen. Eerder had het land internationale hulp op dit gebied geweigerd.

Deze onverwachte eerste publieke erkenning van een coronabesmetting riekt naar een mogelijke grote crisis in het land, nu er geen officiële cijfers zijn doorgegeven over besmettingen en vaccinaties.

Er bestond al grote twijfel over, de afwezigheid van het virus twee jaar lang in het land, aangezien de buurlanden Zuid-Korea en China wel te maken kregen met grote uitbraken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNoord-Korea meldt covid-19 geval voor de eerste keer