vrijdag 21 juni 2024
25 C
Paramaribo
17.7 C
Amsterdam
5
(1)

Noord-Korea meldt covid-19 geval voor de eerste keer

lees ook ...

President Santokhi: “Bloeddonors redden dagelijks leve...

Op Wereld Bloeddonordag wordt wereldwijd stilgestaan bij de waardevolle bijdrage van bloeddonors. Ook in Suriname tonen tal van vrijwilligers hun onbaatzuchtige liefde en solidariteit door bloed te do...

Voor het eerst sinds de uitbraak van de pandemie heeft Noord-Korea reden gehad om de aanwezigheid van het virus te melden. Leider Kim Jong-un heeft  zelfs de nationale noodtoestand afgekondigd en landelijk  een lockdown ingesteld. Het staatspersbureau KCNA erkent dat het gaat om de zeer besmettelijke subvariant van omicron, BA.2. Dit is vastgesteld in de hoofdstad Pyongyang.

Er is geen melding over het aantal besmettingen of hoe het virus daar terecht is gekomen. Eerder had het land internationale hulp op dit gebied geweigerd.

Deze onverwachte eerste publieke erkenning van een coronabesmetting riekt naar een mogelijke grote crisis in het land, nu er geen officiële cijfers zijn doorgegeven over besmettingen en vaccinaties.

Er bestond al grote twijfel over, de afwezigheid van het virus twee jaar lang in het land, aangezien de buurlanden Zuid-Korea en China wel te maken kregen met grote uitbraken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNoord-Korea meldt covid-19 geval voor de eerste keer