woensdag 17 april 2024
25 C
Paramaribo
4.9 C
Amsterdam
4
(2)

Noodtoestand in Wageningen door aanhoudende bosbranden

lees ook ...

Exploitatie kosten MZ nog niet afgelost

Het ministerie van Volksgezondheid heeft zich niet gehouden aan afspraken gemaakt met de Medische Zending Primary Health Care (MZ) om achterstallige exploitatie kosten te betalen. Een raadsvoorstel om...

In de afgelopen weken wordt Wageningen geplaagd door aanhoudende bosbranden, wat heeft geleid tot een verslechterende situatie in de regio.

De inwoners klagen over een scala aan gezondheidsproblemen, waaronder hoofdpijn, misselijkheid, duizeligheid, kortademigheid, hoest, branderige ogen en een droge keel. De situatie is dusdanig verslechterd dat het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft besloten om de scholen te sluiten. Er zal maandag worden geëvalueerd of de scholen weer veilig kunnen worden geopend.

Districtscommissaris (dc) van Nickerie, Senrita Gobardhan, heeft samen met de politie, de brandweer, de bestuursdienst en de districts- en ressortsraadsleden van Wageningen de situatie ter plaatse geïnspecteerd. De dc benadrukt dat het moerasgebied achter het Bombaykanaal moeilijk bereikbaar is. Bulldozers worden ingezet om het gebied toegankelijk te maken en verdere verspreiding van de branden te voorkomen. Vandaag zullen er meer machines beschikbaar komen die zich beter kunnen verplaatsen in dit terrein.

De waarnemend gewestelijke brandweercommandant, adjunct-hoofdbrandmeester Steve Sibelo, verklaart dat de brandweer niet beschikt over de middelen om dergelijke branden te blussen. Desondanks zet de brandweer, samen met andere instanties, alles in het werk om de rookontwikkeling aan te pakken. Het vuur laait echter steeds weer op als het af en toe regent, omdat de regen het vuur niet dooft.

Vanwege de ernstige gezondheidsproblemen die veroorzaakt worden door de rook, is besloten om de scholen vanaf vandaag voor drie dagen te sluiten. Inspecteur Dennis Malone bevestigt dat hierover overleg is geweest met het ministerie. De leerlingen hebben voldoende huiswerk gekregen voor de komende dagen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNoodtoestand in Wageningen door aanhoudende bosbranden