maandag 6 februari 2023
25.5 C
Paramaribo
3.3 C
Amsterdam
5
(1)

Noodhulppakketten voor getroffenen wateroverlast in Surinaams binnenland

lees ook ...

SLM agrees to lease an Airbus A340-300

  The Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) and V2 Aviation DMCC of Dubai have agreed to a lease for an A340-300. The contract is valid for 8 months. Work on phasing in and establishing an ...

Er worden noodhulppakketten met onder andere drinkwater, voedsel, waaronder babyvoeding, kaarsen en tapolien gebracht naar de getroffenen van de wateroverlast in het binnenland. Het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR) is hiermee belast.

NCCR-coördinator, Jerry Slijngard, zegt dat door de aanhoudende regen enkele gebieden in het binnenland zijn ondergelopen. Het gaat om de gebieden Paamaka, Matawai en Tapanahony waar rivieren buiten hun oevers zijn getreden.

De mensen hebben zich verplaatst naar hoger gelegen gebieden. “Voor een deel is dat in de buurt van hun dorp, en in andere gevallen worden ze met de boot verplaatst naar een dorp dat minder water heeft,” zegt Slijngard.

Bij wateroverlast is drinkwater een van de belangrijkste zaken waarin moet worden voorzien. Het NCCR is begonnen in het Matawai-gebied om de mensen te voorzien van de hulppakketten. Binnen dit gebied zijn rond 14 dorpen, waaronder Poesoegroenoe en Njun Jacob Kondre. Het NCCR probeert zoveel mogelijk de getroffen gebieden van dienst te zijn.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNoodhulppakketten voor getroffenen wateroverlast in Surinaams binnenland