donderdag 8 december 2022
25 C
Paramaribo
4 C
Amsterdam
0
(0)

Noodhulppakketten voor dertien sociale instellingen

lees ook ...

DNA voorzitter Marinus Bee herkozen in bestuur ParlAmericas

Onze DNA-voorzitter, Marinus Bee MSc LL.B, is tijdens de 19e plenaire vergadering van de ParlAmericas en de 14e bijéénkomst van het Parlementaire Netwerk voor Gendergelijkheid, herkozen als lid van he...

Naast burgers worden ook sociale instellingen voorzien van de noodhulppakketten die door de overheid worden verstrekt. Het gaat om opvang- en zorginstellingen voor kinderen met een beperking, weeskinderen en seniorenburgers. De pakketten zijn vandaag verstrekt door leden van het Bureau Eenheid en manschappen van het Nationaal Leger.

De Stichting Liefdevolle Handen, Lotjes Huis, Stichting Stigesu, Huize Albertine, Stichting Prasoro voor het Kind, Mr. Huberstichting, Het Blauwe Nest, Huize Margriet en Stichting Mijnzorg hebben een pakket ontvangen. Verder zijn ook Annie Crèche, Huize Emma, Kinderhuis Ramoth en Stichting Betheljada blij gemaakt met zo’n pakket. Allen kregen ze rijst, aardappelen, uien, olie en bacoven aangeboden.

Voor Cyfranie Kappar, lid van Bureau Eenheid, is het heel belangrijk om ook aandacht te schenken aan de sociale instellingen, omdat de instellingen het harder nodig hebben. “Het project is een uitdaging. We proberen het zo goed mogelijk te doen en het lukt wel. Het stemt goed dat wij ook de kinderen en ouderen in de opvangtehuizen in de bloemetjes mogen zetten”, zegt Kappar.

Het project ‘Distributie noodhulppakketten’ heeft een landelijk karakter. In de verschillende districten en ressorten gaan de betrokken diensten huis aan huis om mensen te voorzien van de steunpakketten. De regering biedt burgers, die vanwege de Covid-19- pandemie en wateroverlast het zeer moeilijk hebben, hiermee een overbruggingssteun.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNoodhulppakketten voor dertien sociale instellingen