woensdag 17 april 2024
25 C
Paramaribo
6 C
Amsterdam
5
(2)

Noodhulp voor Surinaamse dorpen: Vp Brunswijk levert voedselvoorraden

lees ook ...

AWJ rondt bijscholingsproject Covid-19′ af met Elektro...

Het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ) heeft met de afronding van de vaktraining 'Electro-Huisinstallatie' het project 'Om- en bijscholing van werkzoekenden die tijdens de C...

Door een aanhoudende droogteperiode kampen vele dorpen in het Surinaamse achterland met ernstige toegangsproblemen tot hun landbouwgronden langs de rivier. Deze situatie heeft geleid tot aanzienlijke voedseltekorten onder de dorpsbewoners.

In een krachtige demonstratie van leiderschap en betrokkenheid, heeft vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk op donderdag 28 maart 2024 een belangrijke stap gezet om de nood te lenigen door voedselvoorraden te distribueren naar de zwaarst getroffen gemeenschappen. De hulpactie van de vp richtte zich op de dorpen Asidonhopo, Dangogo 1 en 2, Palu Basu, Bende Konde, en Akisiamau.

Deze dorpen hebben te kampen gehad met de directe impact van de droogte, waardoor de voedselveiligheid van de inwoners ernstig in gevaar is gekomen. Brunswijk benadrukte zijn toewijding om voortdurende ondersteuning te bieden, niet alleen door deze ene actie maar ook in de toekomst, waarbij hij de intentie uitsprak om andere getroffen gebieden eveneens te ondersteunen.

Naast het verschaffen van voedselhulp, staat de vicepresident bekend om zijn inzet voor de gemeenschap door op persoonlijke titel bij te dragen waar nodig. Of het nu gaat om financiële bijstand of het verstrekken van pakketten, Vp Brunswijk heeft een geschiedenis van directe betrokkenheid bij het verlichten van de noden van de mensen in verschillende regio’s van Suriname.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNoodhulp voor Surinaamse dorpen: Vp Brunswijk levert voedselvoorraden