dinsdag 20 februari 2024
31 C
Paramaribo
9.7 C
Amsterdam
0
(0)

Noodfonds voor Brokopondo op komst

lees ook ...

Nieuwe assistent-verpleeghulpen klaar om bij te dragen aan d...

De Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO) heeft onlangs 24 assistent-verpleeghulpen opgeleid en gecertificeerd. Na een intensieve training van bijna anderhalf jaar ontving deze groep op 31...

Tijdens een krutu in het multifunctioneel gebouw in Brokopondo centrum op zaterdag 21 mei 2022 is besloten een noodfonds op te richten. De krutu is gehouden om tot een besluit te komen over de noodtoestand in het binnenland vanwege de wateroverlast.

President Chandrikapersad Santokhi discussieerde met vicepresident Ronnie Brunswijk,  enkele ministers, DC Ludwig Mendelzoon van Brokopondo en andere functionarissen over de huidige leefomstandigheden van de bewoners in het binnenland. De bewoners van het gebied die getroffen zijn door de wateroverlast zullen zich moeten registreren via de nieuwe structuur die opgezet zal worden door de districtscommissaris zodat zij een tegemoetkoming kunnen ontvangen van de overheid.

President Santokhi gaf ook aan dat wateroverlast een terugkerend probleem zal zijn door de Klimaatverandering. De vertegenwoordiger van de Meteorologische Dienst Suriname gaf hierbij wat inzicht over klimaatverandering en hoe dit invloed heeft gehad op het water in het stuwmeer. Er zullen deskundigen gehaald worden uit Nederland en Brazilië om de situatie te observeren waarna het besluit genomen zal worden of de situatie van Brokopondo moet worden uitgeroepen tot een noodtoestand.

De Nationale Assemblee zal zich op maandag 23 mei buigen over de situatie in Brokopondo en er zal worden besproken of er hulp van het Bureau voor de Openbare Gezondheidszorg (BOG), Grassalco en internationale organisaties moet komen.

De bewoners van Brokopondo hebben tijdens de krutu hun bijdrage geleverd door ideeën en suggesties te deponeren bij de districtscommissaris en aan de president persoonlijk. Zij toonden zich ingenomen met het bezoek van het staatshoofd, die een gepersonaliseerde Apintie drum cadeau kreeg.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNoodfonds voor Brokopondo op komst