zaterdag 1 april 2023
24.4 C
Paramaribo
10.7 C
Amsterdam
5
(2)

Nood toestemming Pfizer vaccins

lees ook ...

Ramdin: We’re going to talk to Guyana about the Tigris...

Albert Ramdin, Minister of Foreign Affairs, International Commerce, and International Cooperation, claims that a border investigation has been started with relation to the Tigri area and that discussi...

Het bestrijden van de pandemie en het tegengaan van de verspreiding van het covid-19 virus zijn noodzakelijk om een leefbaar en aantrekkelijk economisch klimaat in ons land te bewerkstelligen. Suriname heeft momenteel meerdere vaccins beschikbaar namelijk: Astrazeneca, Moderna, Sinopharm en Pfizer.  Het pfizer vaccin zal voornamelijk worden toegediend aan jongeren van 12 tot en met 17 jaar oud.

Belangrijk hierbij is dat de toestemming van een ouder of voogd hiervoor noodzakelijk is. En zwangeren kunnen kiezen tussen het moderna en pfizer vaccin. Overige personen, van 18 jaar en ouder, die nog niet zijn gevaccineerd, kiezen uit de vier eerder genoemde vaccins. De lancering van het pfizer vaccin zal op zondag 29 augustus a.s. plaatsvinden. De prikpunten worden na de lancering bekend gemaakt en iedereen kan gebruikmaken van de gewenste priklocatie.

De beschikbare vaccins per priklocatie kunnen verschillen. Er wordt een beroep gedaan op de bevolking om zichzelf zoveel mogelijk te beschermen. De handen regelmatig te ontsmetten, drukke plekken te vermijden en onderling een minimale afstand van anderhalve meter aan te houden. Vaccinatie blijft uiteraard een persoonlijke keus en eenieder bepaalt zelf op welke manier, de verantwoordelijkheid wordt genomen voor de eigen gezondheid.

Hierbij moet worden meegenomen dat het Pfizer vaccin pas uit de derde fase is. Er volgt nog een vierde fase. De toestemming van de Amerikaanse FDA (Food and Drug Administration) is een NOOD TOESTEMMING. En van tevoren is gezegd dat van elk ziektebeeld dat zich na of door de vaccinatie zich voordoet, GEEN VERANTWOORDELIJKHEID genomen wordt. Het kan een gescheurd hartzakje zijn of bloedklonters of constant schudden van het lichaam of verminderde vruchtbaarheid of de dood. Maar dan wordt er gezegd dat je niet aan maar na de vaccinatie bent gestorven. En dat is al eens gezegd door de volksgezondheidsminister.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNood toestemming Pfizer vaccins