Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Nominaties communicatie award bekend

Geplaatst

op

door

Na lang beraad van de jury en het toetsen van de inzendingen voor een communicatie award, is de lijst van genomineerden vastgesteld. Op 26 oktober a.s. worden vervolgens de winnaars per categorie bekend gemaakt. Authenticiteit, creativiteit, correct taalgebruik, slimme communicatie, ethiek en simpelheid staan hierbij centraal.

Vooraf aan de uitreiking zal de communicatie hackathon plaatsvinden, waarbij professionals gezamenlijk aan de slag gaan om met duurzame oplossingen te komen, voor communicatie uitdagingen op diverse deelgebieden. De locatie voor het geheel is gewijzigd naar Workspaces Su aan de herenstraat in het hart van Paramaribo.

De nominaties per categorie Categorieën

Categorieën Titel
Beste slogan  
Optiek Ninon Kijk mooi
Fernandes Bakkerij De bakker met vele gezichten
Tamadoda NV Heb uw klant lief
Beste TV commercial  
Optiek Ninon Sta mooi- kijk mooi
Assuria NV Uw kostbaarste bezit
Communicatie man of vrouw van het jaar  
Jean-Luc van Charante  
Ruiz Kartoredjo  
Lindsay Goossens & Mike Reeder  
National achievement award  
Edwin Noordzee  
Ruth Sinkeler  
Omar overman  

De ‘national achievement award’ (nieuwe categorie) wordt uitgereikt aan personen die op landelijkniveau uitstekende prestaties en bijdragen hebben geleverd voor de totstandkoming van verbindingentussen groepen en/of leefgemeenschappen. Erkenning geven en krijgen, zijn belangrijke elementenvoor het ontplooien van personen en/of organisaties. Deze erkenning biedt mogelijkheden voorzelfkennis en ontplooiing binnen een vakgebied. Hoe beter wij met z’n allen in staat zijn om tecommuniceren, hoe beter wij als persoon, gezin, familie, groep, bedrijf, district en als land in staatzijn, om onze eigen krachten in te zetten voor groei, op elk gewenst niveau. De communicatie awardsworden dit jaar voor de derde keer uitgereikt.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Akiemboto: data van eminent belang voor ontwikkeling mijnbouwsector

Geplaatst

op

door

Minister Sergio Akiemboto van Natuurlijke Hulpbronnen heeft het tweede Extractive Industries Transparency Initiative (EITI) rapport van Suriname in ontvangst genomen. Het document is aan hem overhandigd door Dave Abeleven, in hoedanigheid van voorzitter van de Multi Stakeholders Group, die belast is met de coördinatie van het initiatief. De overhandiging van het document dat handelt over het kalenderjaar 2017, heeft plaatsgevonden in Marriot Hotel. Minister Akiemboto heeft tijdens zijn speech meermaals gewezen op de noodzaak van data. “Data is van eminent belang voor de ontwikkeling van de mijnbouwsector en ook voor de ontwikkeling van het land. Het is van eminent belang om hiermee investeerders aan te kunnen trekken.”

Abeleven, die ook directeur is van Natuurlijke Hulpbronnen, heeft tijdens zijn toespraak gezegd dat alle stakeholders zich uitermate hebben ingezet om de deadline van 31 december 2019 te halen. Het document is op die bewuste dag op de EITI-website van Suriname gepresenteerd. Ook is deze informatie via de media kenbaar gemaakt in een persbericht. Voor de verschillende stakeholders was het een uitdaging om de deadline te halen. Waar zij over de samenstelling van het EITI-rapport 2016 ruim anderhalf jaar hebben gedaan, hadden zij voor het kalender jaar 2017 slechts 6 maanden de tijd om het document op te stellen.

Om meer vorm te geven aan de communicatie naar verschillende doelgroepen toe, is er een vernieuwingstraject ingezet voor de website. Deze inspanningen zijn bedoeld om de website ietwat interactiever te maken. In het EITI-rapport 2017 zijn ten opzichte van het jaar daarvoor enkele verbeteringen te constateren. Er is namelijk meer data gepresenteerd. In dit rapport is een overzicht van de verschillende mijnbouwbedrijven te vinden. De inkomsten van de staat die voortvloeien uit de investeringen in de mijnbouwsector. Ook exportcijfers zijn hierin verwerkt.

Lees verder

Suriname

VPOKJ doneert twee laptops aan Stibula

Geplaatst

op

door

De Vereniging Parlementariërs voor Ontwikkeling van Kinderen en Jongeren(VPOKJ) heeft op 23 januari 2020 twee laptops gedoneerd aan de Stichting Buurtorganisatie Latour (Stibula). De voorzitter van VPOKJ, drs. Jennifer Simons zegt dat de vereniging de goede diensten van Stibula kent en daarom besloten heeft te ondersteunen.

Vertegenwoordiger van de stichting, Rubia Berghout, zegt zeer erkentelijk te zijn dat het verzoek is gehonoreerd. “Stibula bestaat al langer dan 50 jaar en doet heel mooi werk in de omgeving Latour”, zegt Berghout.

Naast de voorzitter waren ook de leden, Melvin Bouva MPA LLB en Carl Breeveld BTh aanwezig bij de overhandiging. “Het is goed dat we aan de samenleving laten zien dat parlementariërs zich willen inzetten voor de gemeenschap vooral de doelgroep van kinderen en jongeren”, zegt Carl Breeveld.

Melvin Bouva, geeft aan dat er aanvankelijk een aanvraag is gedaan voor één laptop, maar dat er na overleg is besloten, twee te doneren om het goede werk te stimuleren.

In de parlementaire vereniging hebben zitting; Jennifer Simons (vz), Melvin Bouva (penningmeester), Patrick Kensenhuis, Jenny Warsodikromo en Carl Breeveld. Van de vereniging mag elke parlementariër lid worden. VPOKJ zet zich in voor het welzijn van kind en jongeren. De leden zetten een deel uit hun salaris voor donatie. Zo zijn er organisaties die structureel worden ondersteund.

Lees verder

Meest gelezen