dinsdag 25 juni 2024
24.6 C
Paramaribo
19.9 C
Amsterdam
0
(0)

Nog veel onduidelijkheid rond grondconversie

lees ook ...

Besluit over verkiezingsbudget van SRD 800 miljoen nog niet ...

Minister Stanley Raghoebarsing van Financiën & Planning heeft aangegeven dat er nog geen definitief besluit is genomen over de begroting van SRD 800 miljoen die zijn collega van Binnenlandse Zaken...

Velen zijn het oneens met de wet grondconversie, dat op tafel ligt. Het parlement heeft al een jaar eraan besteed. De Surinaamse Juristenvereniging (SJV) meent dat de regering met veel rekening moet houden, indien men daadwerkelijk de Conversie wet voor domeingrond van 2003 wil aanpassen.  Veel onduidelijkheid bestaat over dit onderwerp, omdat er nog niet genoeg over bekend is.

Op dinsdag 6 december jongstleden gaf de organisatie haar visie hierover tijdens een lezing en discussieavond met als thema: ‘Grondconversie in perspectief.’ Dit was de laatste activiteit van de vereniging voor dit jaar, nadat grondconversie aan bod kwam in het parlement. Vanaf 2020 begon de organisatie met het informeren van de gemeenschap. Tijdens de pandemie deed men dat via webinars, omdat fysieke bijeenkomsten waren uitgesloten.

Deskundigen hebben tijdens de bijeenkomst vanuit verschillende invalshoeken de zaak belicht, om de gemeenschap te informeren. Bestuurslid Gloria de Mees zegt dat er nog steeds te weinig bekend is over dit onderwerp. De organisatie bracht naar voren, dat grondconversie ook voordelen heeft voor de gemeenschap.

Economische aspecten spelen bij dit onderwerp. Notarissen, die ook genoemd worden in deze wet moeten volgens De Mees daarom de regering informeren. Deze deskundigen hebben een belangrijke bijdrage te leveren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNog veel onduidelijkheid rond grondconversie