zaterdag 10 juni 2023
24.4 C
Paramaribo
19.9 C
Amsterdam
1
(1)

Nog twee bedden in Suriname beschikbaar voor Covid-zorg

lees ook ...

Expo hindostaanse immigratie in Nickerie

Gisterenmorgen is in de districtszaal van Nickerie een expo van start gegaan in verband met 150 jaar Hindoestaanse immigratie. Diverse voorwerpen die gedurende de immigratie en ook daarna werden gebru...

De situatie met betrekking tot de beddencapaciteit van de ziekenhuizen voor Covid-19-zorg is nog steeds kritiek. Van de 100 bedden voor de Covid-19-zorg, zijn slechts twee nog beschikbaar. Ook wat betreft de intensive care is de grens reeds bereikt. Zo hebben medici tijdens de Covid-19-persconferentie via ZOOM, vandaag de situatie omschreven.

De capaciteit uitbreiden is niet zo makkelijk als het lijkt. Er gaan daarmee enorme kosten gepaard en het zal zorgen voor een grotere druk op de kwaliteit van de zorg. Er zal een grotere vraag ontstaan naar zorgpersoneel, terwijl de druk op dit vlak al op zijn maximale is.

Op burgers wordt het beroep gedaan om bij het waarnemen van Covid-19-verschijnselen zich tijdig aan te melden of te laten te testen. Het is gebleken dat een groot deel van besmette personen zich in een laat stadium aanmeldt voor de nodige zorg. Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid benadrukt dat hierin het gevaar schuilt van andere personen besmetten, met alle gevolgen van dien.

De bewindsman zei dat het besluit om scholen te sluiten, genomen is omdat er op scholen een social gathering van kinderen en volwassenen is. Gezien aanwezigheid van de Manaus-variant die zich sneller verspreidt, heeft het beleid uit voorzorg besloten scholen gesloten te houden. Dit besluit is vanwege het gegeven dat niet bekend is wat de impact van deze agressieve variant is op kinderen.

De minister zei verder dat er de komende tijd meer aandacht besteed zal worden aan de voorlichting naar de gemeenschap toe, wanneer het gaat om de Covid-19-vaccinatiecampagne. Momenteel zijn 26 mensen op de Intensive Care Unit en 321 in isolatie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNog twee bedden in Suriname beschikbaar voor Covid-zorg