woensdag 10 augustus 2022
32.6 C
Paramaribo
27.7 C
Amsterdam
5
(1)

Nog steeds Wateroverlast in veel gebieden

lees ook ...

Training plantvermeerderingstechnieken in Saramacca

In het district Saramacca is er op vrijdag 05 augustus jongstleden, door het directoraat Landbouw van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), een praktische training plant vermeerderi...

De situatie in  de districten Para, Sipaliwini, Nickerie, Pamacca is alarmerend. Delen van deze districten hebben nog steeds te kampen met wateroverlast zegt minister Gracia Emanuël van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS). De minister geeft aan dat de situatie van de aanplant op de akkers er niet rooskleurig uitziet.

De bewindsvrouw vreest dat er op kort termijn een acuut tekort zal ontstaan in de voedselvoorziening van deze gebieden. Het is vrijwel zeker dat de aanstaande oogst volledig verloren zal gaan als gevolg van het overtollige water. Om de situatie van de dorpelingen van Kwakoegron enigszins te verlichten, is er vanuit het commissariaat van het bestuursressort Boven-Saramacca in samenwerking met het Nationaal Coördinatie Centrum Rampenbeheersing (NCCR), een partij voedsel naar het gebied gestuurd.

De minister zegt dat de structuren van de bestuursdienst van het binnenland in samenwerking met het cluster team van ministers waaronder Openbare Werken (OW) en Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) bezig zijn een model uit te werken om de boeren van het binnenland tegemoet te komen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNog steeds Wateroverlast in veel gebieden