Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Nog steeds trekken ongehoorzame burgers naar recreatieoorden in Suriname

Geplaatst

op

Er Zal Hard Opgetreden Worden Tegen Eigenaren Van Recreatieoorden Die Regels Naast Zich Neerleggen. Foto Bic Para

Ongehoorzame burgers hebben de COVID-19-maatregelen aan hun laars gelapt en zijn toch in groten getale getrokken naar de verschillende recreatieoorden. Dit is gebeurd ondanks waarschuwingen van minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme. Hoewel uitbaters van recreatieoorden opnieuw de regels naast zich hebben neergelegd, zegt districtscommissaris (dc) Marlène Joden dat er geen boetes zijn uitgeschreven. Enkele overtreders van het resort Relax en Carolina zijn aangesproken en weggestuurd, zegt de dc. Ook de oordhouders zijn aangesproken over hun overtreding.

Overigens is het lockdownweekend in Para rustig verlopen. Vanaf vrijdag zijn de politie- en bestuursambtenaren druk bezig geweest met de controle. Er is morgen een officieel overleg en kennismaking met de oordhouders in Para, waar onder andere zal worden gesproken over de huidige stand van zaken zoals de protocollen voor de oorden.

In Brokopondo was het voor districtscommissaris Ludwig Mendelzoon relatief rustig. De meeste oorden hebben wel gehoor gegeven aan de oproep niet open te gaan. Aan de dc is wel gerapporteerd dat een resort te Klaaskreek van een gewezen dc activiteiten had. De politie is naar de locatie gegaan en heeft de activiteiten per direct stopgezet. De politie heeft rekening gehouden en de mensen op de locatie gelaten, omdat zij geen toestemmingsbrief hadden om over straat te zijn.

Culturu.com

1 Reactie
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Tante Lien
dinsdag 15 september 2020 08:38

Ze zijn koppig. 2 uur plezier of corona? Denken jullie goed na toch. Is zo vervelend. Ik wil ook uit gaan maar ik wacht rustig. Deze mensen e por a Sang dji trawang. Straks nog langer lockdown om deze beestenAdvertentie

Suriname

Geplande projecten Centrale Markt worden gecontinueerd

Geplaatst

op

Verkoop Centrale Markt. Beeld Youtube

Lopende projecten van de Centrale Markt in Suriname worden normaal voortgezet. Dit zegt de waarnemend marktmeester Gautham Danai. Hij is ondertussen gestart met het aanpakken van de parkeerplaats bij de Vreedzaammarkt. Deze projecten zijn onderdeel van de afspraken die zijn gemaakt bij de overname met oud-marktmeester John Lecton.

Intussen is er al een inventarisatie gemaakt van de actieve verkopers binnen de markt. Het is de bedoeling om personen die buiten de markt verkopen een plek binnen te geven. In de uitvoering wordt de waarnemend marktmeester ondersteund door het districtscommissariaat Paramaribo-Noordoost. Zij voeren regelmatig controlewerkzaamheden uit op naleving van de COVID-19-regels.

Districtscommissaris Ricardo Bhola zegt dat het belangrijk is om de COVID-19-protocollen na te leven. Er wordt ook gekeken naar ordening binnen en buiten de markt. Met de ordening binnen de markt is er volgens Bhola al een aanvang gemaakt. Binnen niet al te lange tijd zal er ook ordening buiten plaatsvinden.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Surinaamse regeringsdelegatie ontvangt petitie van dorpsbestuur Santigron

Geplaatst

op

Anp Verkiezing President 01

De regeringsdelegatie die onlangs een bezoek heeft aan Santigron heeft een petitie in overhandigd gekregen van het dorpsbestuur. In de petitie vragen zij voor aanpak van het waterprobleem, goed begaanbare wegen, de grenskwestie en de veiligheid.  De delegatie stond onder leiding van president Chan Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk. 

Voor het eerst hebben een president en vicepresident tegelijk Santigron bezocht en daarom is het hoge bezoek als historisch bestempeld. De delegatie toonde zich ingenomen met de ontvangst. Aan de gemeenschap is gevraagd rekening te houden met het feit dat de regering pas drie maanden aanzit.

De regering is zich ervan bewust dat alles duur is geworden, maar beloofde de gemeenschap dat binnen een jaar alles beter zal worden. Aangegeven werd dat het bezoek aan Santigron zeker niet de laatste zal zijn. Alvast werd vooruitgeblikt op projecten die terug moeten komen in het gebied, zoals het pindaproject.

Net als in zijn toespraak eerder op de dag te Lelydorp hield president Santokhi ook te Santigron de lokale bevolking de financiële problemen van het land voor. Hij gaf onder meer aan dat het pakkettensysteem beter moet en dat degenen die daarvoor in aanmerking komen, dat moeten krijgen.

De distributie zal via het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting en het districtscommissariaat geschieden. De bedoeling is echter een bonnensysteem in te voeren. Het staatshoofd benadrukte dat iedereen gelijke kansen moet krijgen en dat dorpskinderen niet achter mogen blijven.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen