zondag 2 april 2023
22.8 C
Paramaribo
6.9 C
Amsterdam
2
(1)

Nog niemand in het vizier voor directeursfunctie IOL

lees ook ...

Nederlandse Brigade-generaal Jan Hut ontmoet minister Mathoe...

Dit jaar voert het Commando Zeestrijdkrachten met het Korps Mariniers de Jungle Warfare (Instructor) Course uit in Suriname. In het kader hiervan bracht de Nederlandse brigade-generaal der mariniers, ...

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) heeft  kort  geleden, een sollicitatieoproep geplaatst voor de directeursfunctie op het  Instituut voor de Opleiding van Leraren (IOL). Directeur  Administratief en Technisch Beheer (ATB) op het MinOWC, Natasia Bennanon heeft nog geen reactie hierop gezien. De gelegenheid bestaat tot 15 oktober om te solliciteren. Er zijn kwaliteitsvereisten en competenties.

De gegadigde moet in staat zijn zorg te dragen voor het beleid, de ontwikkeling van het onderwijs en de personele aansturing binnen het IOL. De directeur is verantwoordelijk voor het  instituut.  Het beleid en de communicatie met externe instituten valt hier ook onder.

Als taak moet de directeur  verder  relevante opleidingen starten naar gelang de behoefte op het onderwijsveld.  De transitie naar een resultaatgerichte, lerende organisatie hoort tot de taken. Hij/zij moet zaken daarheen leiden dat  docenten en studenten optimaal kunnen presteren door het creëren voor een goed leerklimaat.  Kwaliteitsverbetering van het onderwijs op het IOL en het uitzetten van een professionaliseringstraject voor docenten verbonden aan het instituut zijn noodzakelijk.

Hij/zij moet samenwerkingsverbanden aangaan  met soortgelijke instituten in binnen- en buitenland. Het evalueren van alle opleidingen  qua personeelsbezetting, output en ook rapportage daarvan moeten gedaan worden aan de minister en directeur van het MinOWC. Ook verslag aan het eind van het jaar is een must. Verder een  beleidsplan gekoppeld aan de begroting voor het IOL. Bovenstaande toont dus ook de noodzaak van een goed HRM beleid.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNog niemand in het vizier voor directeursfunctie IOL