Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Nog meer besmettingen in Suriname; twee medewerkers positief getest bij Melkcentrale en EBS in Suriname

Geplaatst

op

Unnamed

Suriname heeft nog meer covid-19 gevallen opgetekend. Zo is vandaag duidelijk dat er medewerkers bij de Melkcentrale en de Energie Bedrijven Suriname (EBS) positief zijn getest op het virus. Op de afdeling marketing en sales bij de Melkcentrale zijn de gevallen geconstateerd. Bij de EBA gaat het om personeelsleden van de afdelingen Storingen.

De leiding van de bedrijven hebben gemeld dat de continuïteit van het bedrijfsprocessen gegarandeerd blijft. En om de veiligheid van de medewerkers te behouden worden de COVID-maatregelen in acht genomen. –Culturu.com

1 Reactie
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lunes Armand
maandag 10 augustus 2020 00:29

Voor mij is deze virus een sluipmoordenaar!! maar dan nog vraag ik mij af, wat hebben deze bedrijven gedaan om dit te voorkomen? Vooral bij de MCP! Hoe probeert men de arbeiders het gevaar van deze covid bij te brengen. Los van wat de overheid al doet; maar meer nog de gevolgen voor de organisatie indien……..! Deze zelfde mensen gaan op hun achterpoten staan als de salarissen niet uitbetaald kunnen worden. maar dat stukje verantwoordelijkheid naar jouw zelfe en jouw geliefden toe. De vraag is nu wel Hoe voorkom je dit bij de mensen op de productie afdeling van MCP?… Lees verder »Advertentie

Suriname

Vliegverkeer Suriname-Nederland wordt genormaliseerd

Geplaatst

op

President Santokhi In Dna. Foto Gov Tv

Het vliegverkeer tussen Suriname en Nederland wordt genormaliseerd. Althans dit is het streven van de regering. “De vluchten krijgen in stede van repatriatie een commercieel karakter. Betrokkenen kunnen hun tickets rechtstreeks bij de luchtvaartmaatschappijen aanschaffen. Het overleggen van een negatieve COVID-19-test vóór het instappen en tien dagen quarantaine – in een door de overheid aan te wijzen faciliteit en op eigen kosten – zijn verplicht.” Dit zei president Chan Santokhi gisteren in zijn COVID-19-statement.

Het staatshoofd zegt verder dat de vluchten steeds een beperkte capaciteit zullen hebben. “Verder zullen naast de Surinaamse regels ook de ICAO/IATA-regels in acht moeten worden genomen door de luchtvaartmaatschappij.” Ook de vluchten van en naar het binnenland worden hervat, onder naleving van de protocollen en na doorlichting van Zorg en Hoop door eventueel CASAS, zei het staatshoofd.

“Als er sprake is van een lokale uitbraak in de districten zal er in samenspraak met de districtscommissarissen worden besloten om eventueel het luchtruim te sluiten. De aanstaande openstelling van het luchtruim voor het binnenland is mede in het kader van de bestrijding van mogelijk armoede. De hotspots waar eventuele toenames van besmettingen komen zullen duidelijker worden gecommuniceerd, zodat mensen ontmoedigd worden.”

Iedere week zal de regering evalueren om na te gaan in hoeverre de genomen maatregelen effectief zijn, en of aanpassing van de maatregelen in de zin van verscherping van de maatregelen noodzakelijk is of dat juist een verlichting van de maatregelen mogelijk is.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Radio SRS slachtoffer van roofoverval

Geplaatst

op

463d7a80c4e3e821133932baa66cf5c1

Gisterochtend vroeg tegen 03.30 werd de Stichting Radio Omroep Suriname (SRS) binnengedrongen door gewapende criminelen nadat zij de bewaker hadden overvallen.

De criminelen maakten een brandkast buit met daarin een geldsbedrag. Er moet nog geïnventariseerd worden wat er nog meer is gestolen.

De bewaker liep bij de beroving  geen letsels op. Het is nog  niet bekend of de overval werd gepleegd door één of meerdere criminelen en of er al verdachten in beeld zijn  –  culturu.com

Lees verder

Meest gelezen