zondag 2 april 2023
22.8 C
Paramaribo
6.9 C
Amsterdam
5
(1)

Nog geen toestemming voor vluchten van en naar Haïti

lees ook ...

Inspiratiebeurs Sula voor leerkrachten, schooljeugd en ouder...

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur organiseert de inspratie-beurs Sula voor leerkrachten, leerlingen en ouders. Speciaal voor de leerkrachten is de inspiratiebeurs op 29, 30 en 31 maa...

Minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) spreekt berichten als zouden er weer vluchten van en naar Haïti toegestaan zijn tegen. Deze vluchten zijn al enige tijd stopgezet door de regering. Er is ook geen toestemming voor hervatting van de vluchten verleend door het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS).

De minister distantieert zich van beweringen van verschillende personen in de samenleving over hervatting van de vluchten. Minister Jubithana bevestigt dat er wel verzoeken bij TCT en BIBIS zijn gedeponeerd voor het uitvoeren van Haïtiaanse vluchten.

Het clusterteam van ministers heeft zich gebogen over deze verzoeken vanuit een humanitair oogpunt en de overwegingen geplaatst in een conceptdocument; Haïti kampt namelijk met verschillende problemen, waaronder de meest recente een aardbeving is.

Dit document, waarin de overwegingen gemaakt zijn, is uitgelekt waardoor de indruk gewekt wordt alsof vluchten weer toegestaan zijn. “Dit was nimmer de bedoeling. We zijn nog gesprekken aan het voeren, dus ik vind het jammer dat dit document op straat ligt”, zegt Jubithana. Het gaat dus niet om een gevalideerd document.

Er worden vanuit de regering wel mogelijkheden bekeken hoe er met dit vraagstuk omgegaan moet worden. Veel Haïtiaanse families in Suriname willen goederen sturen naar hun land van afkomst in deze moeilijke tijden.

Jubithana begrijpt dat men steunpakketten wil laten overvliegen, maar de vliegmaatschappijen willen dan ook terugkeren met passagiers. Zij willen dat omdat er wordt geopereerd vanuit een commercieel oogpunt, zegt de minister.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNog geen toestemming voor vluchten van en naar Haïti