maandag 24 juni 2024
26.6 C
Paramaribo
24.8 C
Amsterdam
0
(0)

Nog geen toestemming voor heractivering Gov-e mail en website na cyberaanval

lees ook ...

Braziliaanse verdachte aangehouden voor voertuigverduisterin...

De 39-jarige L.M een Braziliaanse staatsburger die illegaal in Suriname verblijft, is aangehouden door een gemengd team van de politie. Hij wordt beschuldigd van verduistering van een voertu...

Er is nog geen toestemming gegeven om de Gov-e mailcommunicatie en de website te heractiveren, aangezien het lopende onderzoek naar de recente cyberaanvallen nog niet is afgerond. Donderdag werd ontdekt dat het overheidsnetwerk doelwit was van deze aanvallen. Het Cyber Security Incident Response Team van het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV-CSIRT), dat verantwoordelijk is voor de nationale cyberveiligheid in Suriname, meldde dit.

Het DNV-CSIRT benadrukt dat de bescherming van overheidsinformatie en de veiligheid van burgers de hoogste prioriteit heeft. Cyberaanvallen op overheidsnetwerken worden volgens vastgestelde veiligheidsprotocollen behandeld. Uit het onderzoek is tot nu toe gebleken dat de aanval afkomstig is van een buitenlandse actor die gebruikmaakt van geavanceerde middelen en methoden. Door het gebruik van malware konden gevoelige delen van het overheidsnetwerk worden geïnfecteerd.

De cyberautoriteit heeft direct relevante partijen zoals Datasur, Telesur, TAS en E-gov geadviseerd maatregelen te nemen om de verspreiding van de aanval te stoppen en verdere schade te beperken. De Organisatie van de Amerikaanse Staten (OAS) heeft inmiddels drie cyberspecialisten ter beschikking gesteld van het DNV-CSIRT. Ook de Caricom Implementation Agency for Crime and Security draagt bij aan het vervolgonderzoek.

Het DNV-CSIRT roept iedereen op zich te houden aan de vastgestelde standaarden, zoals het toepassen van patches en aangescherpte netwerkprotocollen, aangezien cybercriminaliteit vaak een grensoverschrijdend karakter heeft. Een uitgebreide beveiligingsaudit is gaande om de kwetsbaarheden in het systeem te identificeren en te verhelpen. Pas daarna wordt aan de overheid groen licht gegeven om de diensten weer te activeren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNog geen toestemming voor heractivering Gov-e mail en website na cyberaanval