maandag 5 december 2022
23.8 C
Paramaribo
4.8 C
Amsterdam
0
(0)

Nog geen salaris voor personeel Grassalco

lees ook ...

Leesbrillenproject Chietsana Foundation

Afgelopen vrijdag organiseerde de ChietSana Foundation een leesbrillen- gezondheidsproject op het terrein van Soeng Ngie & Co aan de Nieuwe Charlesburgweg. De brillen zijn gedoneerd in het buitenl...

Het midden van de maand is nabij en het personeel in dienst van staatsmijnbouwbedrijf Grassalco heeft nog salaris ontvangen over de maand februari. Op 3 maart hebben de medewerkers een protestactie gehouden. Over de uitbetaling van hun geld tast het personeel in het duister. Van de directie krijgen zij ook niets te horen.

Vorige week blokkeerden Grassalco-werknemers tijdens een spontane actie de straat bij het hoofdkantoor om zo aandacht te vragen voor hun situatie. Enkele weken daarvoor hadden ze petities ingediend bij De Nationale Assemblee en bij het Kabinet van de President.

Tijdens verschillende openbare vergaderingen hebben assembleeleden aandacht van de regering gevraagd voor de situatie bij het staatsmijnbouwbedrijf. Tot nu toe is er echter geen structurele oplossing gekomen voor de financiële problemen van Grassalco. Vicepresident Ronnie Brunswijk gaf onlangs in het parlement aan dat Grassalco deze week door de regering op de operatietafel wordt gelegd.

De problemen bij het bedrijf zijn ontstaan na het besluit van de vorige regering dat de royalties die Grassalco van goudmultinational Iamgold ontving, wat een significant deel was van de inkomsten van de onderneming, tot 2034 naar de Centrale Bank van Suriname zullen gaan.

De vakbond bij Grassalco (BAG) wordt geheractiveerd. Vrijdag is er een spoed algemene ledenvergadering belegd in het C-47 Centrum om de situatie in het bedrijf en de problemen die daaruit voortvloeien voor de medewerkers te bespreken. Tijdens de vergadering werd een voorlopig bestuur gekozen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNog geen salaris voor personeel Grassalco