zaterdag 1 oktober 2022
27.7 C
Paramaribo
11 C
Amsterdam
5
(1)

Nog geen renovatiewerkzaamheden scholen binnenland

lees ook ...

Arbeider verongelukt nadat houtblok op hem valt

De 35-jarige Vinish Parasram is in de avond van dinsdag 27 september tijdens werkzaamheden in het concessie gebied Bisumbar achter het dorp Balingsula in het district Brokopondo verongelukt.  Via h...

De bezorgde burgervader van ressort Tapanahony, Henk Deel geeft aan dat  er bouw- en renovatiewerkzaamheden nodig zijn op scholen en onderwijzerswoningen in het binnenland. Echter in het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) nog niet gestart met deze werkzaamheden.

Sedert de instorting van de EBGS-school te Godo-Olo is de overheid nog niet begonnen aan de renovatie, terwijl de overheid bij monde van de toenmalige bewindsvrouw had gegarandeerd, dat er een nieuwe school zou worden gebouwd, indien de school zou worden overgedragen aan de overheid. De gemeenschap koos toen voor de overheid, terwijl de EBGS al doende was om fondsen te genereren voor de renovatie van de school. Men had vertrouwen in het woord van de minister van onderwijs. De nieuwe school is echter nooit gebouwd en zelfs de oude school is niet gerenoveerd.

De O.S. Goninikriki-mofo heeft ook betere tijden gekend. Na de overstroming van deze school en de onderwijzerswoningen eerder dit jaar, is er nog niets gedaan. Bij de Aloekoes in het Lawagebied is de school ook ingestort en hebben de leerlingen van de school te Cottica daarna  geen onderwijs meer genoten, deelt Deel mee.

“De leerlingen op deze scholen zijn niet beoordeeld geworden. Wij zitten nu ook met de beoordeling van de leerlingen van de eindexamenklassen te Stoelmanseiland. Dit, omdat er geen lessen zijn verzorgd. Deze kinderen dreigen het schooljaar te verliezen. Ze worden op deze manier achtergesteld. Het onderwijs blijft een zorgenkind voor ons. We zijn van mening dat er te weinig wordt gedaan om het onderwijs in het ressort er weer bovenop te krijgen. Zo blijft het onderwijs in het gehele ressort op een onacceptabel niveau,” aldus Deel.

Op Stoelmanseiland is men volgens dc Deel bezig met een grote schoonmaak  en onderhoud aan de gebouwen te plegen, maar vanwege de beperkte middelen kan het niet optimaal gedaan worden.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNog geen renovatiewerkzaamheden scholen binnenland