zondag 24 september 2023
27.2 C
Paramaribo
10.8 C
Amsterdam
5
(1)

Nog geen patrouille naar Frans gebied om vermist jongetje te zoeken

lees ook ...

Nieuw leven ingeblazen in samenwerking tussen BBS en politie...

Na een constructief gesprek tussen de Regiocommandant Paramaribo, commissaris van politie Orlando Jacott, en het Interim Management Team (IMT) van de Beveiligings- en Bijstandsdienst Suriname (BBS), i...

Over het jongetje dat in het bos was gerend omdat hij militairen aan zag komen  zegt Michel Matroos, leidingevende van Social Army, dat in afwachting van de toestemming om het frans gebied te betreden de groep besloot om notitie te nemen van de familie.

Mitchel Matroos:”We hebben gesproken met de moeder van Imarcio Afi ( Vermiste jongen), de broers van hem, zijn broertje, de oom en tante’s. Deze jongen in het rood(op de foto) is de vermiste jongen zijn broertje. Op die bewuste dag rende ze samen het bos in. Na ongeveer 30 minuten keerde zijn broertje (jongen in rood), terug. Zijn broer Imarcio keerde niet terug. Met tranen in zijn ogen vertelde hij ons dat zijn broer verloren is in het bos. Hij vroeg of we hem aub kunnen helpen met het zoeken van zijn broer. Wij kunnen heel weinig doen gezien we geen toestemming hebben om in het Frans gebied te zoeken.

Toen we merkte dat het moeilijk ging met het aanvragen van de toestemming heb ik gelijk contact gemaakt met de President. De President van Suriname heeft gelijk via de minister van Justitie en politie alles gedaan wat gedaan moest worden om het verzoek in te dienen. Echter heeft de Franse overheid nog geen toestemming verleend. We zijn met speciale eenheden (goed genoeg om die job te klaren), maar kunnen zonder die toestemming niets.”

Mvr Carol Kom is de hoofd trekker van het project en Mitchell Matroos is de volledige trekker van het gebeuren in het binnenland.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNog geen patrouille naar Frans gebied om vermist jongetje te zoeken