woensdag 5 oktober 2022
32.2 C
Paramaribo
17.3 C
Amsterdam
2
(1)

Veerverbinding Suriname Guyana uitgesteld

lees ook ...

Franse minister van Justitie bezoekt Surinaamse counterpart

De Franse Minister van Justitie, de Bewaarder van Zegels, Eric Dupond-Moretti heeft op uitnodiging een ééndaagsbezoek gebracht aan Suriname eind September. Doel van het bezoek was het goedkeuren van d...

De veerverbinding tussen Suriname en Guyana zou per donderdag 28 januari 2021 na lange tijd wederom hervat worden. Er is echter binnen regeringsverband hierover van gedachten gewisseld waarna men het met elkaar overeens was dat er nog een aantal formele zaken verricht moesten worden. Dit zou ondermeer te maken hebben met de heersende COVID 19 situatie waarbij de board van Canawaima Suriname en de counterpart van Guyana nog afrondende gesprekken moeten voeren.

Nadat deze beraadslagingen hebben plaatsgevonden moet door het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) ook een formele nota naar het buurland gestuurd worden voor wat betreft het hervatten van de veerverbinding. Deze formele handeling heeft nog niet plaatsgevonden.
Dit betekent dat zoals eerder gesteld, de veerverbinding tussen Suriname en Guyana tot nader order niet wordt hervat.

Op woensdag 27 januari is er overleg geweest tussen de ministers van Transport, Communicatie en Toerisme, BIBIS en Volksgezondheid waarbij is aangegeven, dat indien de grenzen onder de huidige omstandigheden opengaan, transport via de veerboot alleen voor cargo mogelijk zal zijn en geen passagierstransport. Een datum voor de hervatting van de dienst is niet vastgesteld aangezien een aantal zaken zoals eerder gesteld nog moet worden afgewikkeld.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVeerverbinding Suriname Guyana uitgesteld