Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Nog geen duidelijkheid over ministerskandidaten in Suriname

Geplaatst

op

1240

Het is nog steeds onduidelijk wie de nieuwe ministers posten zullen bekleden. De procureur generaal (PG) heeft een deel van de namen ontvangen voor het starten van een antecedenten onderzoek. Ook zijn er nog geen resultaten gestuurd naar coalitieleider Chan Santhoki.

Er zal beslist worden wie de ministersposten zullen invullen op basis van de bevindingen van de pg. Momenteel komen er principiële bezwaren boven water tegen de ministerskandidaten. De PG moet nog enkele namen ontvangen. Ook de ABOP moet nog enkele namen opsturen. Er moeten nog meer namen worden doorgegeven. De kandidaten van de NPS, Marie Levens (Onderwijs, Wetenschap & Cultuur) en Silvano Tjong-Ahin (Ruimtelijke Ordening & Milieu) zijn intussen al doorgestuurd nadat zij unanieme goedkeuring kregen van het NPS-congres zaterdag.- Culturu.com

3 Reacties
3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lunes Armand
maandag 13 juli 2020 00:06

Dat er een antecedenten onderzoek komt voor mensendie een ministers post zullen bekleden, voor zover ik weet is het niet wettelijk vastgelegt, vind ik byzonder goed. Het moet ergens beginnen.Ook al is het maar een politiekepartij die dat doet. Hopelijk dat er voor elk vooruitgeschoven ambt binnen het ambtelijke apparaat, er dit regeertermijn nog, voorwaarden komen waaraan voldaan zal moeten worden om een bepaalde ambt te kunnen bekleden. Na aanname, zal verandering hieraan, alleen met minimaal 2/3 stemmen van DNA moeten kunnen. Gelijk na de aanname, mogen deze in werking treden en gelden voor elk individu die een dergelijke positie… Lees verder »

Lunes Armand
maandag 13 juli 2020 00:14

Studeren zal niet meer op velorentijd lijken. Hieraan gekoppeld zullen wij ons onderwijssysteem naar een hoger niveau moeten tillen en zullen wij niet steeds, met allerlei smoesjes, de normen moeten verlagen om percentages van geslaagden en overgang hoog te krijgen. Want hiermee houden wij ons zelfe voor de gek. De techniek maakt het makkelijker voor leerlingen en studenten om aan informatie te komen en zaken sneller af te maken. Dus zullen wij de lat hoger moeten leggen om kwaliteit van het eind product te blijven waarborgen/garanderen.

John Winner
maandag 13 juli 2020 17:20

Een antecedenten onderzoek is juist heel belangrijk en een opleidingsniveau, tevens een een bekwaamheidsonderzoek om alles niet weer in een puinhoop te laten eindigen. Het wordt na 40 jaar aan rommelen eens tijd dat er mensen komen die er niet zitten om zichzelf te verrijken, maar een goed hart hebben en kwaliteit kunnen leveren. Waarschijnlijk te veel gevraagd want ze beginnen al met minstens twee criminelen er bij waarvan er één gewoon allang vast had moeten zitten. En die mag straks gewoon mee praten nadat hij zich jaren op een schandalige manier verrijkt heeft. Is het dan niet mogelijk om… Lees verder »Advertentie

Suriname

Nieuw regeer team doet schrikbarende onthullingen in het Surinaams parlement

Geplaatst

op

Whatsapp Image 2020 08 07 At 11.42.06 (1)

Ergens onder aan de lange lijst van onregelmatigheden, misstanden en wandaden, geconstateerd door het nieuw regeer team, is een voorlopige calculatie van de schuldenlast opgenomen. Het gaat om enorme bedragen in vreemde valuta alsook Surinaamse dollars.

Het leeuwendeel van de voor een klein land abnormaal hoge bedragen, is de besteding niet te achterhalen, of het nut ervan niet duidelijk en misschien zelf niet aanwezig.

De Assemblee-vergadering van gisteren, donderdag 06 augustus, heeft voor veel beroering gezorgd en zal grote delen van het volk nog heel lang bijblijven.

Nadat de President en de Vice-President aan het volk, hun onthullingen gedaan hadden kwamen de ministers aan het woord. Een en al een opsomming van zaken welke blijk geven van niets anders dan wanbeleid. Opvallend dat elke spreker tijdens zijn of haar beurt het heeft gehad over ongegronde bevorderingen, de last minute indiensttredingen al dan niet op basis van wurgcontracten. Ook is door een ieder aangehaald de vele betalings-achterstanden, waarbij ongewoon en abnormaal hoge bedragen genoemd zijn. Zelfs voor wat betreft de achterstand in betaling voor nutsvoorzieningen, werden schokkende bedragen opgesomd. Daarnaast zijn gigantische bedragen voor huur van panden genoemd met ook nog hoog opgelopen achterstanden.
Vandaag zal ongetwijfeld hetgeen uit de doeken gedaan is tijdens deze DNA-vergadering, op vele plaatsen onderwerp van gesprek zijn.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Ex-minister Hoefdraad in staat van beschuldiging gesteld door DNA

Geplaatst

op

Minister Hoefdraad Suriname

De Nationale Assemblee (DNA) heeft in de late avond van donderdag 6 augustus 2020 omstreeks 00.06 uur, in een Openbare vergadering de ex- minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad in staat van beschuldiging gesteld. Een hernieuwde vordering hiertoe is eerder door de procureur- generaal ingediend.

In totaal hebben 28 DNA-leden voor gestemd. In de wet is opgenomen dat voor de vervolging van politieke ambtsdragers en gewezen politieke ambtsdragers zijn ingevolge de Grondwet van de Republiek Suriname en de Wet speciale voorzieningen getroffen. Deze speciale grondwettelijke voorzieningen hebben geen betrekking op alle door de politieke ambtsdragers of gewezen politieke ambtsdragers gepleegde misdrijven, maar zijn beperkt tot slechts die misdrijven welke zijn gepleegd in de betrekking van politieke ambtsdragers. Misdrijven waarbij misbruik is gemaakt van het betreffende ambt of de positie.

Volgens artikel 140 van de Grondwet worden politieke ambtsdragers, die in die betrekking misdrijven hebben gepleegd, door de Procureur-generaal vervolgd bij het Hof van Justitie. Verder staat in de wet dat politieke ambtsdragers door de Procureur- generaal bij het Hof van Justitie kunnen worden vervolgd slechts nadat deze door De Nationale Assemblee in staat van beschuldiging zijn gesteld overeenkomstig de wet.- Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen