maandag 30 januari 2023
23.3 C
Paramaribo
7.9 C
Amsterdam
0
(0)

Nog geen brandstofcompensatie voor boothouders

lees ook ...

Nog geen beloofde verhoging voor AOV’ers en mensen met...

President Chandrikapersad Santokhi beloofde  de stichting Wan Okasi in december 2022 een verhoging van SRD.1.800,- op hun maandelijkse uitkering. De uitkering is 1.750,- . Hetzelfde heeft hij ook aang...

Boothouders van Commewijne zijn vanaf het aftreden van ex-minister Gillmore Hoefdraad, niet meer in aanmerking gekomen voor de brandstofcompensatie, zegt NDP-parlementariër Ann Sadi, tevens voorzitter van de belangengroep van de boothouders uit Commewijne. Zij is niet te spreken over de manier waarop de regering omgaat met deze groep.

De parlementariër heeft eerder tot de boothouders gesproken om door de vingers te kijken en te varen voor een bedrag van SRD 4,50. Er zou na drie maanden een evaluatieronde komen om te concluderen als dat haalbaar was. Maar gaandeweg, vooral met de Covid-situatie, is het niet gemakkelijk om met de boothouders te evalueren. Bovendien is dat bedrag volgens haar allang achterhaald en komen zij nu helemaal niet meer uit.

Volgens haar willen de boothouders hun vaartuigen aan de ketting houden. Ze begrijpt het standpunt van de boothouders, want ze worden volgens haar al geruime tijd voor de gek gehouden. Ook heeft een groot deel van deze boothouders de beloofde Covid-steun nog nooit gehad, alhoewel ze verplicht waren om de boten aan de ketting te laten, zegt Sadi.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNog geen brandstofcompensatie voor boothouders