donderdag 25 juli 2024
32 C
Paramaribo
22.3 C
Amsterdam
4.3
(4)

Nog geen beloofde verhoging voor AOV’ers en mensen met een handicap

lees ook ...

Ziekenhuizen Paramaribo fuseren voor kwaliteitszorg

De  ziekenhuizen in Paramaribo moeten fuseren om optimaal te kunnen functioneren en beter zorg te garanderen. Dit heeft president Santhoki meerdere keren naar voren gebracht. Kort voor de wekelijkse v...

President Chandrikapersad Santokhi beloofde  de stichting Wan Okasi in december 2022 een verhoging van SRD.1.800,- op hun maandelijkse uitkering. De uitkering is 1.750,- . Hetzelfde heeft hij ook aangekondigd in De Nationale Assemblee.  Anderen zoals Aov’ers gaf hij ook hoop op een verhoging van SRD 1.250 per maand naar SRD 1.800,-. De mensen waren teleurgesteld toen zij aan het eind van deze maand de verhoging niet hebben gezien op hun rekening.

“In Suriname hebben wij het sterk dat wij slecht luisteren of lezen. Als het nog geen 30 januari is, kunnen we niet verwachten dat de verhoging al is gestort”, aldus Koendjbiharie, die verduidelijkte dat de afspraak werd gemaakt voor 30 januari. Men zou die verhoging dus aan het eind van de maand februari moeten verwachten.

Volgens Santokhi is SRD 1,2 miljard gereserveerd voor het sociaal programma in 2023. “Met ingang van januari zullen de zwakke huishoudens, mensen met een beperking en seniorenburgers een verhoging tegemoet mogen zien uit hoofde van het sociaal programma dat de regering uitvoert. Eveneens zullen alle personen die een inkomensgrens hebben van SRD 6.000,- subjectsubsidie krijgen. De bedragen worden nog berekend omdat die kunnen verschillen per district”, hield het staatshoofd zijn gehoor voor.

Subjectsubsidie zal worden gegeven voor brandstof, elektriciteit, water, gas, babyvoeding, basisgoederen, transport en medicamenten. “De personen met een beperking die al voorzieningen krijgen, kunnen op grond hiervan weer hiervoor in aanmerking komen. We gaan ze blijven steunen, we gaan ze niet in de steek laten.”

De voorzitter van Wan Okasi vindt de extra SRD 1.800,- onvoldoende. “Ik wil ook duidelijk stellen dat het niet waar is dat de verhoging van de uitkeringen in overleg met mij is geweest. Er is slechts een mededeling gedaan over de extra uitkering van SRD 1.800,-. Ik heb ook nergens aangegeven dat ik er blij mee ben of niet. We wachten nog steeds op het vervolggesprek dat de president met ons zou hebben na terugkeer uit India. Ook de instellingen wachten af wat zal gebeuren met hun subsidie.”

AOV- en pensioengerechtigden hebben De Ware Tijd  benaderd om hun teleurstelling te uiten voor het uitblijven van de toegezegde verhoging. De Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst was niet bereikbaar voor een reactie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNog geen beloofde verhoging voor AOV'ers en mensen met een handicap