Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Nog geen beëdiging voor rekruten lichting 2019-2020

Geplaatst

op

Juspolminister Kenneth Amoksi En Korpschef Roberto Prade Detailfoto (1)

Er zal nog geen beëdiging van rekruten van de lichting plaatsvinden. Dit heeft de minister van Kenneth Amoksi van Justitie en Politie meegedeeld. Deze rekruten hebben de elementaire opleiding gevolgd en afgerond. Er zal eerst een diepgaand onderzoek plaatsvinden onder degene die in aanmerking komen voor beëdiging tot politieagent. Korpschef Prade heeft deze mededeling schriftelijk ontvangen.

De beoordeling voor de werving en selectie zal gedegen worden uitgevoerd. De inkomende selectie is voor 2020- 2021. Na de her evaluatie zal de basisopleiding van start gaan. ook zal het Korps worden doorgelicht. Er is een werkgroep in het leven geroepen door president Chan Santokhi om de doorlichting te doen. Omdat onregelmatigheden zich hebben voorgedaan op het ministerie heeft de minister de korpschef deze richtlijnen gegeven.- Culturu.com

4 Reacties
4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Den
zaterdag 29 augustus 2020 03:56

Wat is er gebeurt welke incidenten. Nu ben ik wel benieuwd naar de oorzaak. Wie a schrijft moet ook b schrijven. Wat is er gebeurt waarom

Den
zaterdag 29 augustus 2020 03:56

Te korte berichten

Marshan
zaterdag 29 augustus 2020 11:53

geslaagd is geslaagd, ze willen met hun pistool gaan showen

D.Loswijk
zaterdag 29 augustus 2020 18:01

Denk dat een heel goede zaak is het aanname beleid goed door te nemen en eventueel meteen aan te passen. We moeten niet vergeten dat er in Suriname geen gedegen antecedenten onderzoek is. Deze minister heeft blijkbaar genoeg signalen ontvangen en ik vind het perfect dat hij ook daadwerkelijk wat mee doet. Niet zoals in het verleden gebeurd is, iedereen weet het maar niemand gaat het onderzoeken of belangrijker nog AANPASSEN. Top…
Succes!Advertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen