Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Nog geen aanhoudingen drugszaak Nieuwe Haven

Geplaatst

op

door

De politie heeft tot nog toe niemand aangehouden in de cocaïnevangst eerder deze week op de Drs. Jules Sendney Nieuwe Haven. Dit zei de leiding van het Korps Politie Suriname (KPS) op de gisteren gehouden persconferentie.

Het gaat om acht containers met rijst die geëxporteerd zouden worden naar Europa. De acht containers waren sinds 31 december op de haven en zouden op 9 januari verscheept worden naar Europa. Tijdens controle stuitte de Port Control Unit op drugs. De containers waren gevuld met 94 zakken rijst en daartussen waren de drugs verstopt. Het gaat om 2344.50 kilo cocaïne.

De politie heeft in deze zaak vijf mensen verhoord en heengezonden. De leiding van de het korps wenste niet in te gaan op het bericht over de aanhouding van de ondernemer Nitender Oemrawsingh uit Nickerie.

Het waarnemend hoofd van de Bestrijding Zware Criminaliteit, August van Gobbel, zei dat de leiding van het KPS deze drugsvangst heel erg serieus neemt. Er is een speciaal team samengesteld om deze zaak tot het uiterste te onderzoeken. Ook heeft het KPS nauw contact met het Openbaar Ministerie. De samenleving kan nu niet alle informatie krijgen, omdat de politie bezig is met het onderzoek.

Prade gaf te kennen dat 1 kg cocaïne 25 tot 30.000 euro kost. Het gaat hier om een georganiseerde misdaad en de ‘zware boys’ (drugsdealers) laten zich niet makkelijk pakken, aldus Prade.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Banel Fitness Fun gedenkt dakloze vaders

Geplaatst

op

door

De sportschool Banel Fitness Fun heeft in verband met vaderdag ruim 30 dakloze vaders en zwervers voorzien van voeding en drank. Deze sportschool werd bij de laatst gehouden avond vierdaagse Winnaar in het algemeen klassement. Waard te vermelden is dat het hun eerste jaar is.

Lees verder

Suriname

Politie Livorno sluit werknemers visbedrijf op

Geplaatst

op

door

De politie van het ressort Livorno heeft op dinsdag 11 juni twee medewerkers van een visbedrijf aangehouden ter zake gekwalificeerde diefstal.

Het tweetal Joshua, P. (28) en de 27-jarige Kevin, K. worden ervan verdacht 30 lege visbakken van het bedrijf weggenomen te hebben.De eigenaar deed op donderdag 31 mei aangifte van diefstal van zijn goed op het politiebureau Livorno.

Na uitgewerkte informatie kwamen Joshua en Kevin in beeld. Zij werden opgespoord en op hun woonadres aangehouden. De twee verdachten hebben bekend de diefstal van de 30 lege visbakken te hebben gepleegd. De gestolen bakken hebben zij voor SRD 1200 verkocht en dit bedrag onderling verdeeld.

Hangende het onderzoek zijn Joshua en Kevin door de politie van Livorno in verzekering gesteld na overleg met het Openbaar Ministerie.

Lees verder

Meest gelezen

X