Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Nog geen aanhoudingen drugszaak Nieuwe Haven

Geplaatst

op

De politie heeft tot nog toe niemand aangehouden in de cocaïnevangst eerder deze week op de Drs. Jules Sendney Nieuwe Haven. Dit zei de leiding van het Korps Politie Suriname (KPS) op de gisteren gehouden persconferentie.

Het gaat om acht containers met rijst die geëxporteerd zouden worden naar Europa. De acht containers waren sinds 31 december op de haven en zouden op 9 januari verscheept worden naar Europa. Tijdens controle stuitte de Port Control Unit op drugs. De containers waren gevuld met 94 zakken rijst en daartussen waren de drugs verstopt. Het gaat om 2344.50 kilo cocaïne.

De politie heeft in deze zaak vijf mensen verhoord en heengezonden. De leiding van de het korps wenste niet in te gaan op het bericht over de aanhouding van de ondernemer Nitender Oemrawsingh uit Nickerie.

Het waarnemend hoofd van de Bestrijding Zware Criminaliteit, August van Gobbel, zei dat de leiding van het KPS deze drugsvangst heel erg serieus neemt. Er is een speciaal team samengesteld om deze zaak tot het uiterste te onderzoeken. Ook heeft het KPS nauw contact met het Openbaar Ministerie. De samenleving kan nu niet alle informatie krijgen, omdat de politie bezig is met het onderzoek.

Prade gaf te kennen dat 1 kg cocaïne 25 tot 30.000 euro kost. Het gaat hier om een georganiseerde misdaad en de ‘zware boys’ (drugsdealers) laten zich niet makkelijk pakken, aldus Prade.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Jongen in internaat Atjoni ernstig mishandeld

Geplaatst

op

By

Woensdagochtend is een jongen die in het internaat Atjoni woonde ernstig mishandeld door een kamergenoot.

Het slachtoffer zou door zijn kamergenoot zijn aangevallen met een knuppel. Het slachtoffer had een opgezwollen gezicht en zijn linkeroog kon nauwelijks open. Hij kon moeilijk praten omdat dat voor nog meer pijn zorgde, vertelt een bezorgde oom van het slachtoffer. De jongen is na behandeling voor verder onderzoek verwezen naar een oogarts. 

De twee zouden eerder die dageen woordenwisseling hebben gehad om een mobiele telefoon. Het slachtoffer isin zijn slaap aangevallen en liep zware hoofdletsels op. De internaatbeheerdertrof het slachtoffer ‘s ochtends aan in zijn bed, besmeurd met bloed, enschakelde direct de politie in. De kamergenoot is in verzekering gesteld, zegtde politie.

Lees verder

Suriname

Megadrugs vangst verbrand in kraka

Geplaatst

op

By

Meer dan 2300 kilogram in beslag genomen drugs werd donderdag onder toezicht van vertegenwoordigers van het Korps Politie Suriname en het Openbaar Ministerie in de as gelegd.

De verbranding van het verboden spul heeft plaatsgevonden te Kraka. “Niet alleen de Cocaïne van de grote recente vangst op 08 januari jongstleden, maar ook andere drugssoorten die eerder in beslag genomen zijn zijn vandaag verbrand”, verteld de inspecteur van politie, August van Gobbel.

De inspecteur reageerde hiermee op de verbranding van 17 januari 2019.
Hij voert aan dat de drugs de in het verleden op verschillende locaties is verbrand.

Om de last voor de omgeving zo miniem mogelijk te houden is gekozen voor Kraka.

Lees verder

Meest gelezen