dinsdag 27 september 2022
33.4 C
Paramaribo
10.9 C
Amsterdam
5
(1)

Nog een ronde Covid-uitkering

lees ook ...

Santokhi ontmoet Chikoti en Joe Biden

President Chandrikapersad Santokhi en First Lady Mellisa Santokhi gingen op de foto met de Amerikaanse president Joseph Biden en First Lady Jill Biden tijdens een diner dat gisteravond werd georganise...

De regering van Suriname heeft alle personen en bedrijven opgeroepen, die door de Covid-19 pandemie getroffen zijn, om zich vanaf vrijdag 1 oktober 2021 t/m vrijdag 8 oktober 2021 online te laten registreren om na screening in aanmerking te komen voor een financiële ondersteuning door de Surinaamse overheid. Met de uitvoering van deze activiteit zijn belast de ministeries van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J) en Financiën en Planning ( Belastingdienst Suriname).

Deze registratie is bedoeld voor degenen die zich in de afgelopen maanden in 2021 niet hebben geregistreerd. Vermeldenswaard is ook dat degenen die zich nu registreren, niet in aanmerking komen voor de Covid-steun over de afgelopen maanden maar wel vanaf de maand van registratie tot dat het project ten einde loopt. Aan de personen die zich in 2020 geregistreerd hadden en zich in de afgelopen periode niet hebben geregistreerd, wordt gevraagd om zich op nieuw te registreren tijdens deze nieuwe online registratie.

Wanneer komt u in aanmerking? 1. Personen die in loondienst zijn of waren: hieronder vallen degenen die vanwege de Covid-19 pandemie verminderd inkomsten krijgen of ontslagen zijn vanaf maart 2020; 2. Bedrijfssluiting of verminderd inkomsten voor de kleine en middelgrote ondernemingen (KMO’s) en kleine zelfstandigen vanwege de Covid-19-pandemie vanaf maart 2020; 3. Bedrijfssluiting of verminderd inkomen voor grote bedrijven vanwege Covid-19 pandemie vanaf maart 2020.

Alle drie categorieën kunnen zich online registreren via de website van het Ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken en de Facebookpagina van het ministerie van AW&J via de link https://financien.sr/covidsteun2021 financien. sr/covidsteun2021.

Met betrekking tot de KMO’s en kleine zelfstandigen die geen bankrekening hebben, wordt benadrukt dat de volgende informatie moet worden bijgevoegd:1.Kopie identiteitskaart; 2.Uittreksel uit het CBB bestand; Verder dienen KMO’s en kleine zelfstandigen ook financiële gegevens over de afgelopen 3 jaren van het bedrijf over te leggen. Met betrekking tot de personen in loondienst met verminderd inkomen en werklozen wordt benadrukt dat een kopie van hun identiteitskaart moet worden bijgevoegd. Indien personen in deze categorie niet in het bezit zijn van een bankrekening dienen ze ook een uittreksel uit het CBB bestand in te sluiten.

De regering van Suriname maakt nog eens duidelijk dat deze Covid-uitkering van tijdelijke aard is om degenen die vanwege de Covid-pandemie in een noodsituatie zijn geraakt, een helpende hand te bieden. Alle werkzame personen( kleine/micro ondernemers, kleine zelfstandigen, en grote ondernemers) die kunnen aantonen dat zij een verminderd inkomen hebben en niet in staat zijn adequaat in hun levensonderhoud te kunnen voorzien of de bedrijfsvoering niet adequaat te kunnen voortzetten, mogen zich registreren.

Indien blijkt dat personen en/of bedrijven onjuiste informatie hebben verstrekt aan de Staat Suriname om zodoende het resultaat te manipuleren, zullen er ernstige maatregelen worden getroffen tegen zulke personen/bedrijven.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNog een ronde Covid-uitkering