zaterdag 21 mei 2022
26.5 C
Paramaribo
13.2 C
Amsterdam
5
(1)

Nog een nationale vrije dag erbij in Suriname

lees ook ...

VP’s oplossing Brokopondo ramp: 5 kilo Bigi Bravo rijst

Opvallend is dat vice president Brunswijk niet te zien is bij de overstromingsramp in Brokopondo, anders dan als gever van rijst in de pakketen, zakken van 5 kilo met zijn portret en zijn erenaam Bigi...

Het Javaans Nieuwjaar, dat dit jaar valt op 31 juli, is verheven tot een nationale vrije dag. Deze bekendmaking deed vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk in De Nationale Assemblee (DNA). Hij gaf aan dat de regering-Santokhi naar het volk luistert, vandaar dat het besluit is genomen om het Javaans Nieuwjaar, ook bekend als Sasi Sura, te verheffen tot nationale vrije dag.

De voorzitter van Pertjajah Luhur, Paul Somohardjo, minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken en ruim 75 organisaties hadden aangedrongen op deze vrije dag. “Vooruitlopend op een evaluatie van alle nationale vrije dagen is deze dag nu gelijk gesteld met de zondag,” zei de vp. VHP-fractieleider Asiskumar Gajadien deelde dezelfde mening. “Er wordt geluisterd naar het volk”, zei Gajadien.

Al jaren vechten de belijders van het Javanisme voor een nationale vrije dag. De Federatie Javanisme Suriname (FJS) stond aan de voorlinie van deze strijd. Enkele weken geleden hebben tientallen Javaanse organisaties een petitie aangeboden aan Biza-minister Somohardjo, om het Javaans nieuwjaar tot een nationale vrije dag te maken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNog een nationale vrije dag erbij in Suriname