maandag 6 februari 2023
23.8 C
Paramaribo
3.9 C
Amsterdam
0
(0)

Nog een maand Landsdienaren registratie

lees ook ...

Schoonmaak vissers aanmeerlocatie en irrigatieleidingen Nick...

In het district Nickerie is een aanvang gemaakt met het schoonmaken van de bekende vissers aanmeerlocatie te Zeedijk. Diverse diensten waaronder het Commissariaat, Openbaar Groen en het ministerie van...

De Nationale Assemblee (DNA) heeft op dinsdag 27 december 2022 het besluit genomen tijdens de beraadslagingen over de wijziging van de Personeelswet, dat de verplichte Landsdienarenregistratie (LDR) met een maand wordt verruimd. Het parlement besloot de behandeling van de Personeelswet een maand te verschuiven, waardoor ambtenaren die zich nog niet hadden geregistreerd, nog een maand de tijd hiervoor hebben.

Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (BiZa), die belast is met de uitvoering van de LDR, is tevreden over het feit dat reeds 85 procent van de ambtenaren zich hebben laten registreren en hierdoor inderdaad een bijdrage wensen te leveren aan het herstructureren van de overheid. Tijdens de vergadering kwam onder andere naar voren  dat het bevriezen van de lonen van ambtenaren die zich niet hebben geregistreerd, de overheid een maandelijkse besparing van ruim SRD100 miljoen kan opleveren.

Behalve het fysiek registeren bij het hoofdkantoor van BiZa aan de Wilhelminastraat in Paramaribo, worden de ambtenaren ook tegemoetgekomen met de mobile LDR-units. Daarnaast is er ook een online registratie.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNog een maand Landsdienaren registratie