dinsdag 7 februari 2023
23.8 C
Paramaribo
-0.6 C
Amsterdam
0
(0)

Nog een douaneambtenaar aangehouden in zaak illegale houtuitvoer

lees ook ...

Franse en Guyanese ambassadeur willen samenwerking met Surin...

De ambassadeur van Frankrijk in Suriname, Nicolas de Bouillane de Lacoste, en de ambassadeur van Coöperatieve Republiek Guyana, Virjanand Depoo, hebben tijdens een bezoek aan de voorzitter van De Nati...

Er is nog een douaneambtenaar aangehouden in de illegale houtuitvoer van 100 containers. Het gaat om een vrouwelijke douanier die ook in deze zaak betrokken is. Ze is ook in verzekering gesteld. De vrouw heeft zich samen met haar advocaat aangemeld. Met haar aanhouding zijn vier douaneambtenaren in verzekering gesteld.

Het Openbaar Ministerie heeft een contactverbod opgelegd aan de verdachten en hun raadslieden. In deze zaak zijn ook drie medewerkers van SBB aangehouden. In totaal zijn tien personen achter slot en grendel gezet.

100 containers hout zijn recent ontdekt door de Vliegende Brigade op de Jules Sedney Haven. Deze waren reeds verzegeld voor uitvoer. Er is daarbij grootschalige illegale uitvoer van dit product voorkomen. Het Openbaar Ministerie heeft de opdracht gegeven tot een multidisciplinair onderzoek.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNog een douaneambtenaar aangehouden in zaak illegale houtuitvoer