dinsdag 29 november 2022
25.2 C
Paramaribo
8.9 C
Amsterdam
4
(2)

Nog drie personen aangehouden in megafraudezaak Financiën en Planning

lees ook ...

‘Special heads on Haiti’ Caricom meeting gehoude...

Vandaag 25 november 2022 heeft president Santokhi in zijn functie als Caricom voorzitter, een derde speciale Caricom meeting geleid. Het thema van de meeting is ‘special heads on Haïti’. De meeting...

Er zijn maandag nog drie ambtenaren aangehouden en in verzekering gesteld in de megareçuzwendelzaak van het ministerie van Financiën en Planning. Echter zijn er beperkingen opgelegd, wat inhoudt dat er geen vrij verkeer is tussen de verdachten en hun raadslieden. Dit meldt het Openbaar Ministerie (OM). Een van de aangehouden personen is het hoofd van de afdeling Comptabiliteit van het departement.

Op 28 juni 2022 is door de directeur van het ministerie van Financiën en Planning aangifte gedaan tegen de verdachte Robert Koendjbiharie voor valsheid in geschrifte en oplichting van een bedrag van SRD 40.965.597,42.

Uit het voorlopig onderzoek is gebleken dat er middels vervalste betaalopdrachten en reçu’s een groot geldbedrag onrechtmatig is overgemaakt op de bankrekening van voornoemde Koendjbiharie. Het onderzoek werd voortgezet en Rother Mosa kwam eveneens in beeld. Voorts is gebleken dat er onder meer woningen, voertuigen en sieraden zijn aangeschaft met een deel van de gelden.

Maandag is het verzoek tot invrijheidstelling van een eerder aangehouden verdachte, die was ingediend door diens advocaat, in behandeling genomen bij de rechter-commissaris. De beslissing van dit verzoek is thans nog niet bekend. Intussen heeft het Openbaar Ministerie met betrekking tot deze zaak een rapport ontvangen van de Financial Intelligence Unit (FIU).

De procureur-generaal heeft de opsporing en aanhouding gelast van voornoemde Koendjbiharie en Rother Mosa. Er wordt hard gewerkt aan de opsporing van de voortvluchtige verdachten. Het onderzoek duurt voort.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNog drie personen aangehouden in megafraudezaak Financiën en Planning