zaterdag 25 maart 2023
29.4 C
Paramaribo
8.5 C
Amsterdam
0
(0)

NOFA heeft leningsmogelijkheden voor agrariers

lees ook ...

Sheoradjpanday has left the Bankers Association board

A new board has taken over for the Surinamese Banking Association (SBV). René van Rooy, director of De Surinaamsche Bank (DSB), was selected as the association's chairman following a vote at the gener...

Tijdens een informatiesessie afgelopen weekend te Alkmaar in het district Commewijne werden de leningsmogelijkheden bij het Nationaal Ontwikkelingsfonds voor Agribusiness (NOFA) besproken met belanghebbenden binnen de agrarische sector.

Het concept werd breedvoerig uitgelegd door de fondsbeheerder van het NOFA, Trustbank Amanah. Het ontwikkelingsfonds NOFA dat in augustus vorig jaar werd opgericht, verstrekt financieringen als capaciteitsversterking in de visserij-, pluimvee- en rijstsector, kassenteelt en fruitverwerking.

Het doel van NOFA is om de agribusiness, de concurrentiepositie en verdiencapaciteit van de agrarische bedrijven in Suriname te bevorderen en te versterken. Zo biedt het fonds ondernemers in de agrarische sector de mogelijkheid om de productie te verhogen en haar capaciteit te verruimen. Er kan maximaal één miljoen Surinaamse dollars geleend worden geleend worden tegen een rente van 5.5 procent per jaar.

Bij de indiening van aanvragen worden de belanghebbenden begeleid door Trustbank Amanah.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNOFA heeft leningsmogelijkheden voor agrariers